KNJIGA O NEVEROVATNOJ BORBI DVE ŽENE „Sunce i klupa“ kao humana misija

Izvor: juGmedia, 23.Jul.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGA O NEVEROVATNOJ BORBI DVE ŽENE „Sunce i klupa“ kao humana misija

VRANJE – Dugogodišnja novinarka iz Vranja, Vesna Miletić nakon svog spisateljskog prvenca  „Život sa šifrom C20“, u kome do detalja opisuje hronologiju lične borbe sa kancerom, među korice knjige stavila je i dirljivu ispovest o prijateljstvu dve žene nastalog iz iskustva sa ovom opakom bolešću.

U svojoj novoj knjizi „Sunce i klupa“, autorka za temu priče uzima prepiske iz virtuelne komunikacije sa  >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Mirjanom Davidović iz Nemačke, srpskom snajom iz Hrvatske, koja se nakon dijagnoze raka debelog creva obratila Vesni sa apelom za pomoć. Mirjana je nakon čitanja njene knjige u njoj pronašla osobu koja će razumeti njene lične demone na način na koji niko drugi ne može.

Vapaj, do tada Vesni nepoznate žene,  inicirao je dvomesečnu razmenu bezbroj pisanih reči u vidu saveta, podrške i nadanja u bolje sutra, nakon čega je usledio poziv iz Hajbrona, Nemačke.

U knjizi se vidi tačno šta prolazi kroz glavu bolesnika, koji su to strahovi, napadi panike, menjanja raspoloženja, razne situacije u kojoj se članovi porodice ne snalaze baš najbolje. Ja sam pokušala da tu priču sa Mirjanom dočaram čitaocima, stvorim pravi sliku o tome, onima koji kroz to prolaze i oni koji su zdravi, kako bi više cenili svakodnevnicu”, govori Miletić o novoj knjizi.

Ona kaže da nakon prvenca nije ni pomišljala da će ikada napisati drugu knjigu, ali da je život u tome demantovao.

Stavila sam sve  na papir vođena željom da na neki način pomognem obolelima i ljudima u njihovoj okolini.Ovo je isključivo jedna humana misija i nema većeg zadovoljstva kada vam neko kaže hvala, da se zbog vašeg postojanja nešto desilo kako valja”, napominje Vesna.

Miletić naziv novog proznog štiva poistovećuje sa rečima koje joj je Mirjana često udeljivala tokom prepiske nazivajući je njenim Suncem i klupom .

Sunce je izvor svetlosti, izvor života, a klupa je njen predah, nešto što joj daje odmora. Vrlo često je znala da kaže da sam njena anđelica čuvarica, a ja sam samo bila iskreni prijatelj.” pojašnjava autorka.

Profesorka psihologije i recenzent knjige Ljiljana Simonović napisala je da knjiga ima značajan doprinos u psihološkom razumevanju različitih nivoa ličnosti i razvoja, ali i predstavlja vredno psihoterapijsko sredstvo, kao nada i putokaz, pružena ruka za oslonac, ohrabrenje u beznađu mnogim ljudima koje je bolest dovela do klupe bolesti sa pogledom u sunce, koje obasjava put ka zdravlju, ljubavi, lepoti življenja i veri u dobrotu ljudi.

Prvi knjigu Vesna je objavila 2013. godine, da bi druga izašla kao samizdat, a zajednički im je hepiend.

“Sunce i klupa” se mogu poručiti putem mejl adrese autorke veca2105@gmail.com , po ceni od 500 dinara.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.