Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej Odeljenja za hitno zbrinjavanje pacijenata

VRANJE

Prijemno trijažno odeljenje Opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju danas je obeležilo dve decenije rada.

U to vreme bila je to prva služba takvog tipa u Srbiji, i od vitalnog je značaja za Zdravstveni centar. Sužba godišnje zbrine oko 4.000 pacijenata.

„Pri teškim saobraćajnim udesima i masovnim nesrećama, služba prima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zbrinjava i reanimira najteže pacijente“, rekla je direktorka centra dr Ljiljana Antić.

Ona je podsetila na događaj od jula ove godine, kada je u saobraćajnoj  nezgodi povređeno 25 vojnika i kada je kompletna služba mobilisana u veoma kratkom roku i zajedno sa drugim službama i odeljenjima na pravi način zbrinula sve unesrećene.

Na ovom odeljenju rade lekari profesionalci, specijalisti urgentne medicine, kao i visoko edukovane medicinske sestre.

„Bili smo 20 godina sa vama, kada vam je bilo najteže“ slogan je pod kojim PTO obeleževa ovaj značajan jubilej, rekao je načelnik dr Ljubiša Stojiljković koji je podsetio na početke rada PTO.

„Krenuli smo u oskudnim tehničkim i kadrovskim uslovima, ali sa ogromnom voljom da istrajemo u novom prilazu zbrinjavanja urgentnih pacijenata, sa principom „otvorenih vrata“. Svih ovih godina trudimo se da svaki slučaj rešavamo stručno, brzo i pravovremeno i tako ćemo i nastaviti uz poštovanje naših principa rada“, rekao je dr Stojiljković.

On je dodao da su pri određivanju hitnih stanja potrebni znanje, brzina, veština, fizička kondicija i spretnost medicinskih radnika.

Prijemno-trijažno odeljenje smešteno je prizemlju novog Hirurškog bloka.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Zaposleni u vranjskom Urgentnom za 20 godina zbrinuli više od 80.000 pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2019, 14:07

Krenuli su kao Prijemno-trijažna služba i s godinama menjali imena, ali zaposleni u Urgentnom odeljenju u Vranju 20 godina brinu o pacijentima. Za 2 decenije, koliko zvanično postoje, kroz njihovo odeljenje prošlo je više od 80.000 pacijanta. Trenutno rade sa 6 lekara specijalista i 2 opšte prakse,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.