Jedna osoba preminula u Vranju, u Novom Pazaru 16 pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 10:31

Jedna osoba preminula u Vranju, u Novom Pazaru 16 pacijenata

Broj pacijenata na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bonicama je 76, od toga pozitivnih 34. Jedna osoba je preminula, saopštio je vranjski Krizni štab.

Među hospitalizovanima, kako se navodi, nema dece.

Trenutan broj slobodnih mesta je 139, a na kućno lečenje je otpušteno osam pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u vranjskoj kovid ambulanti obavljeno je 135 pregleda, od čega prviih pregleda 37, a kontrolnih 98. Uzorkovana je krv kod 79 pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sačinjeno 106 RTG snimaka pluća, saopšteno je iz Kriznog štaba. Urađeno je 46 brzih i 52 PCR testa.

Đerlek: Dva meseca lavovske borbe, danas 16 pacijenata i nema preminulih

Koordinator kovid bolnica u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika. Podseća da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata, a danas - 16 hospitalizovanih, niko na respiratoru, nema preminulih.

"Vrlo lepi podaci, a to nas obavezuje na još rada. Na pola koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima", ističe Đerlek.

Napomnje da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da, kaže, sve zavisi od građana.

"Već smo napravili odličan plan za taj drugi talas ili treći pik, ne znam kako da ga nazovem. Mi moramo da računamo ako se to pojavi da se ne desi što se već desilo. Mi smo regionalna bolnica, malog kapacitetea, nije bilo lako, ali sad smo iskusniji. Novi talas može biti i u septembru, ali mi smo spremni za najgori scenario ako se bude pojavio", napominje Đerlek.

Pedijatrija u novopazarskoj bolnici je već počela da radi, a Đerlek se nada da će cela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.

U subotičkoj bolnici 69 pacijenata

U subotičkoj bolnici leči se 69 pacijenata od kovida-19. Na respiratoru je četvoro Subotičana.

Direktorka respiratorne kovid ambulante Doma zdravlja Ivanka Beoković kaže za RTS da se beleži opadajući trend pacijenata sa respiratornim infekcijama.

"Do pre nedelju dana je bilo 40 i 50 pacijenata dnevno, nekada i 60. Sada u proteklih sedam dana između maksimalno 20 i 30 pacijenata. Oni su različite starosne dobi, ima mlađe populacije. U tih 20 do 30 je skoro polovina kontrolnih pregleda, beležimo nekada i 50-60 odsto, nekada i više kontrolnih pregleda", ističe ona.

Prema njenim rečima, kliničke slike su bile teže, ali zahvaljujući ovom trendu i manji broj pacijenata se šalje u bolnicu.

U Pirotskom okrugu troje novoinficiranih

Pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je danas kod troje ljudi u Pirotskom okrugu, od urađena 22 testa, a prema rezultatima iz Instituta za javno zdravlje Niš, dve zaražene osobe su iz Pirota a jedna iz Babušnice.

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje Pirot, beleži se pad broja obolelih u poslednje dve nedelje, što ocenjuju kao rezultat preventivnih mera.

Sa Grudnog odeljenja Opšte bolnice Pirot danas su dva pacijenta koji su bili pod sumnjom na kovid infekciju otpuštena kući. U samoizolaciji su trenutno u Okrugu 63 osobe.

U prethodnoj nedelji broj pregleda u kovid ambulantama u Pirotskom okrugu je dvostruko smanjen, od ukupnog broja pregleda 30 odsto je prvih pregleda, a 70 odsto kontrolnih.

U užičkoj bolnici 117 pacijenata

U užičkoj bolnici jutros je 117 kovid pozitivnih pacijenata. Na intenzivnoj nezi je 15, a na respirattorima pet osoba.

U novoj kovid bolnici u nekadašnjoj kasarni smešteno je 69 pacijenata.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.