Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Stencil“ u Vranju

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je izložba radova doktora umetnosti Darka Trojanovića, pod nazivom „Stencil“.

Izloženi radovi ovog umetnika iz Smederevske Palanke prikazuje njegova promišljanja o tehnološkom aspektu doba u kome živimo, navedeno je u recenziji izložbe.

Trojanović apstrahuje tehničke elemente spajajući ih u likovnu sugestuju o neodvojivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << današnjeg čoveka od mašine.

„Polazeći od premise da je čovek od svog postanka bio vezan za različita oruđa, umetnik konstatuje intenzitet te veze u sadašnjosti i fokusira se na neizbežno ali i neophodno prisustvo mašina“, napisala je u recenziji likovni kritičar Ana Bambić Kostov.

Radovi prikazani na izložbi nastali su poslednjih godina, u različitim tehnikama, rekao je Trajanović na otvaranju.

Prikazano je 18 eksponata na kojima dominira tamni koloritet.

„Sama tematika nije toliko depresivna koliko na prvi pogled može da deluje. Izložbu sam nazvao „Stencil“ po tom šablonu koji se ponavlja iz rada u rad i podseća na urbane grafite“, rekao je autor na otvaranju u Vranju.

Trajanović je diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je i magistrirao i doktorirao.

Tokom studija bio je gostujući student na Akademiji likovnih i primenjenih umetnosti Univerziteta „Aristotel“ u Solunu.

Izlagao je na preko 40 koletivnih i 25 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Član je ULUS-a od 2006. godine.

Izložbu Vranjanci mogu pogledati do 2. avgusta.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.