Izvor: JUGpress.com, 25.Avg.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrane najbolje samse – pite prelivene kiselim mlekom i belim lukom

VRANJE

Na Trgu Staniše Stošića u Vranju u prisustvu mnogobrojnih građana održana je “Samsijada”.

Po oceni žiri, u sastavu Bojan Mitić, Andrija Pavlović i Toma Vlajinac, najbolju samsu pripremila je dr Dobrila Šošić, drugoplasirana je Gorica Risteski dok je treće mesto zauzela Milica Đorđević.

Osim samse u okviru “Dana Vranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ” predstavljena je vranjska kuhinja.

Prebogati štandovi najraznovrsnijih đakonija kojima obiluju vranjska jela, od samse, zeljanice preko sukane pite, pogače privukli su veliki broj Vranjanaca. Samsa je potpuno autentična pita vranjskog kraja sa praznim korama, prelivena kiselim mlekom i belim lukom.

“Samsijada” je pored takmičarskog imala i humanitarni karakter. Prikupljena je novčana pomoć za lečenje dvogodišnje devojčice Hani Gligorov iz Bunuševca nedaleko od Vranja, kojoj je otkriven tumor na oba oka i koja mora da nastavi lečenje u Švajcarskoj.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu maloj Hani mogu to da učine uplatom na račun u Komercijalnoj banci 205-9011006064889-52

Devizni račun kod Vojvođanske banke je RS35325934170246893538, na ime Novice Gligorov.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.