Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2023, 19:40

Iliću ponovo iz zdravstvenih razloga odloženo suđenje za nelegalnu gradnju kod Ok radija

VRANJE

U Osnovnom sudu u Vranju odloženo je suđenje direktoru kockarnice ,,Colosseum gest” (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) Stefanu Iliću zbog građanja bez građevinske dozvole za radove koji su prethodili zaziđavanju Ok radija. Nakon izostanka zbog problema sa kolenom, u medicinskom izveštaju Zdravstvenog centra Vranje dostavljenu sudu koji potpisuje lekar opšte medicine Milan Živković navodi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ilić ne može da prisustvuje suđenju zbog kako se vidi iz izveštaja problema sa digestivnim traktom.

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu OS u Vranju koja je doneta 20. marta ove godine kojom je Ilić osuđen sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora zbog nelegalne gradnje, i vratio predmet na ponovno postupanje.

Osnovno javno tužilaštvo podnelo žalbu na ovu presudu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz čl. 219a. st. 3 u vezi st. 2. kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu.

Sutinja Dragana Stanković Tasić navela je da će Iliću u ovom predmetu biti dodeljen advokat po službenoj dužnosti s obzirom na to da Ilić nije dostavio punomoćje o angažovanju branioca.

Podsetimo se, suđenje Iliću u drugom predmetu zbog nelegalne gradnje takođe je bilo odloženo zbog povrede desnog kolena pri padu a medicinski izveštaj potpisao je dr specijalista ortopedije i traumatologije ZCV-a Dušan Aleksić koji je Iliću odredio mirovanje. I Nikoliću je ove i prošle godine iz zdravstvenih razloga više puta odlagano suđenje zbog nasilničkog ponašanja i pretnji vlasnici Oliveri Vladković, finansijskoj direktorki Svetlani Ivanovoj i zaposlenima na OK radiju a izveštaje je više puta potpisivao takođe Aleksić.

Ovo je treći put da se odlože suđenje Iliću u dva predmeta koja se vode protiv njega zbog nelegalne gradnje kod OK radija dva puta iz zdravstvenih razloga, a jednom jer mu je advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje.

Pre skoro dve godine firma Colloseum gest, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Nikolić počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom je kasnije zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

I dalje nakon skoro dve godine Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije OK radija.

Novo suđenje Iliću u ovom predmetu biće održano u Osnovnom sudu u Vranju 29. januara 2024. godine u 13 časova. (kraj) DC/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.