Izvor: JUGpress.com, 24.Mar.2023, 21:13

I u Vranju obeležavali početak NATO bombardovanja

VRANJE

Na području Vranja, tokom NATO bombardovanja poginule su 62 osobe , teže i lakše povređeno je 207 osoba.

„Danas se podsećamo svih njih i ne zaboravljamo“, rekao je na  komemorativnom skupu pred spomenikom žrtvama NATO bombardovanja gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Skup je počeo himnom „Bože pravde“. Nakon toga pomen poginulima služilo je sveštenstvo Eparhije vranjske.

Vranje je punih 48 dana bilo pod bombaškim napadima iz vazduha. Gađano je 78 vojnih i civilnih ciljeva, na koje je ispaljeno ukupno 1.119 projektila koji su oštetili 4.500 objekata na širem području opštine“, rekao je Milenković .

Milenković je kazao da ne smemo da zaboravimo da Srbija nikada nije vodila osvajačke ratove, već uvek i samo oslobodilačke i odbrambene.

„I sada, kada rukovodstvo države vodi grčevitu diplomatsku borbu za trajno rešenje suprotstavljenih interesa na Kosovu i Metohiji, potrebno je da budemo, više nego ikad, složni i odlučni. Da sačuvamo mir i stabilnost na našim vekovnim ognjištima“, rekao je gradonačelnik.

Vence i cveće na spomenik položile su delegacije Grada Vranja, Vojske Srbije, gradske opštine Vranjska Banja, Policijske uprave, BIA, članovi porodica poginulih, predstavnici udruženja i škola.

Prigodan program povodom sećanja na 24 godine od bombardovanja izveli su članovi Hora Muzičke škole Stevan Mokranjac“ u Vranju i učenica Gimnazije Leonora Ristić.(kraj) ZS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.