Hvala, pomozite siromašnijim od nas!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala, pomozite siromašnijim od nas!

Desetogodišnjem Darku Miliću, siromašnom dečaku iz planinskog sela Roždace, 30 kilometra udaljenog od Vranja u blizini administrativne granice sa Kosovom i Metohijom, reporteri "Vesti" uručili su novčani prilog od 100 AUD, dar dobročinitelja Novice Klačara, studenta iz Melburna, što ga je posebno obradovalo uoči početka školske godine.

Svoji na svome: Milići ustupaju pomoć drugima

Pored priloga Novica je poslao i toplo pismo u kojem kaže: "Darku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << želim da mu mama ozdravi...". Ovaj mališan je nakon završenog četvrtog osnovne u susednom selu Stance upisao peti u centralnom selu Vlase gde putuje svakodnevno.

- Nama je Darko smisao života. Hvala dobrotvoru i svako dobro mu od Boga želimo. Darko je odličan učenik i pokušaće da tako nastavi i nadalje - kaže majka Gordana Jovanović do čije kuće se u zaseoku Roždacu dolazi teško, jedino terenskim vozilom.

Darko u kući živi sa 30-godišnjom majkom, koja ima ozbiljne zdravstvene probleme a svaki njen epileptični napad natera uvek suze na očima malog Darka. Otac Srba, od jutra do mraka tokom cele godine radi sa drvima i pristojno zarađuje. Ima traktor, prikolicu i mnogo mu je lakše. Dobar deo godine provodi u sečenju drva za ogrev i bukvi za pilane. Kad stignu supruga i sin Darko pomažu tati. Prodao je dve krave za polovan traktor. Ovde se isključivo živi od drveta.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

   

- Zahvaljujući dobrotvorima kupili smo žensko tele, veliko, ali nema ko da ga gleda, ima trave u blizini koliko hoćeš, ipak smo ga prodali. Dobijena sredstva uložili smo u opremu za sečenje i izvlačenje bukvi. Mislili smo da krenemo sa kravom, pa teletom, pa mlekom, ali Srba je navikao da radi s drvima... Sada dobro zarađuje prodajom ogrevnog drveta i ne žalimo se... Hvala svima, ima siromašnijih od nas, u našem kraju ima dosta porodica sa mnogo dece, pomažite njima, mi smo se sredili - poručuju nam Milići na rastanku.

 

Zasluga

- Možda će neko da nam zameri što smo prodali darovano tele, ali suprugu Srbi nije išlo od ruke stočarstvo. Ipak, nismo pogrešili: sada imamo hrane, puno odeće i onog osnovnog što nam treba. Sve je to zasluga čitalaca "Vesti" koji su nam pomogli kad je bilo najpotrebnije - ističe majka Gordana.

 
Pogledaj vesti o: Vranje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hvala, pomozite siromašnijim od nas!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2014, 09:37

Desetogodišnjem Darku Miliću, siromašnom dečaku iz planinskog sela Roždace, 30 kilometra udaljenog od Vranja u blizini administrativne granice sa Kosovom i Metohijom, reporteri "Vesti" uručili su novčani prilog od 100 AUD, dar dobročinitelja Novice Klačara, studenta iz Melburna, što ga je posebno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.