Hapšenja u Vranju zbog mita i malverzacija, među njima i matičar

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2023, 18:43

Hapšenja u Vranju zbog mita i malverzacija, među njima i matičar

Protiv 56-godišnjeg matičara Gradske uprave u Vranju policija će podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je uzimao novac kako bi, bez potrebne dokumentacije, ljude upisivao u knjigu umrlih i izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih, dok su zbog davanja mita uhapšene tri osobe.

Kako navode iz MUP-a, uhapšeni su 54-godišnji A. A., 58-godišnji Đ. I. i 41-godišnji B. P.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se sumnja, matičar je od osumnjičenih primao novac kako bi, bez odgovarajuće dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih što je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju - navode iz MUP-a.

Takođe, on je uzimao novac i kako bi izdao uverenje o drževljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih, iako osoba nije bila prisutna, niti je drugome dala za to ovlašćenje.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Počinju sistematski pregledi za buduće prvake

Izvor: SandzakPress.net, 25.Jan.2023, 13:34

Sistematski pregledi za upis đaka u prvi razred osnovne škole na teritoriji Novog Pazara, počeće u ponedeljak 6.februara i trajaće do 12.aprila, saopštilo je danas Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave. Ove godine sistematskim pregledom biće obuhvaćeni mališani rođeni između 1.marta...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.