Gradski štab za vanredne situacije u Vranju naložio preventivne mere zbog izuzetno visokih temperatura koje su pred nama

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Jul.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju naložio preventivne mere zbog izuzetno visokih temperatura koje su pred nama

Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 6. avgusta dnevne temperature će se kretati od 35 do 39 stepeni, a u nekim krajevima i preko 40.

Kako bi se izbegle posledice po život i zdravlje ljudi, Gradski štab za vanredne situacije, naložio je svim javnim preduzećima i ustanovama da preduzmu preventivne mere. Neophodno je da se postave cisterne sa vodom za piće i da se obezbedi veći broj patronažnih službi. Formiran je i manji operativni tim koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << će pratiti situaciju i preduzimati odgovarajuće aktivnosti. Služba za vanredne situacije pri Kabinetu gradonačelnika uputila je upozorenje svim gradjanima,a posebno poljoprivrednim proizvodjačima žita, da u periodu žetvenih radova ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije pravilno uskladište. Apeluje se i na izletnike da ne lože vatru na otvorenom prostoru pored šuma i mesta obraslim travom i niski rastinjem. Ukoliko dodje do početnog požara svaki gradjanin je dužan da odmah pristupi gašenju i neutralisanju, ili zatraži pomoć od nadlžene vatrogasno - spasilačke jedinice.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.