Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik organizovao godišnji susret sa novinarima

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je, u četvrtak, u da će godina koja je na izmaku ostati upamćena kao jedna od najuspešnijih u pogledu realizacije kapitalnih projekata u Vranju. Osnova za sva infrastrukturna ulaganja je povoljna klima u javnim finansijama. U tom smislu, gradsko rukovodstvo je odgovornim upravljanjem, obezbedilo ekonomsku stabilnost, u skladu sa planovima i prioritetima u svom radu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rekao je obraćajući se novinarima gradonačelnik Milenković.

„Uspeli smo da smanjimo javni dug za 600 miliona dinara. Sve prispele obaveze izmirili smo u zakonskom roku i ostvarili suficit u gradskom budžetu. To je dodatno doprinelo stabilizovanju javnih finansija. Realizacija kapitalnih projekata ne bi bila moguća bez stalne podrške Republike vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tokom protekle tri godine dobili smo rekordnih 440 miliona dinara za pomoć u budžetu i 430 miliona dinara za investicije, što je nezabeleženo u istoriji Grada“, istakao je Milenković.

Gradonačelnik je podsetio da su u 2019. godinu ušli sa potpuno završenim Hirurškim blokom, jednim od najznačajnijih projekata u prethodnih nekoliko decenija. Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Srbije i lokalne samouprave, građani Vranja, Pčinjskog okruga, ali i Kosovskog pomoravlja sada imaju savremeno opremljen kompleks koji će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima bolje uslove za rad.

„Počela je i izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, a Vranje je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno izvršila pripreme za realizaciju ovog projekta. Očekujem da će ovaj kompleks dobiti prve stanare već krajem februara 2020. godine. Krenula je i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije kod Radničke ulice, a vrednost radova po tehničkoj dokumentaciji je 500 miliona dinara“.

„Posle sedam godina iščekivanja, Vranjanci su dobili novu zgradu Pozorišta, najmoderniju na Balkanu, vrednu preko 360 miliona dinara, a samom činu otvaranja prisustvovalo je najviše državno rukovodstvo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Lokalna samouprava je preko Filmskog centra Srbije dobila 11,7 miliona dinara za nabavku filmskog projektora, tako da će u okviru Pozorišta, posle više godina, Vranjanci dobiti i moderan bioskop“, dodao je Milenković.

On je podsetio da je počela rekonstrukcija Gradskog parka. Vrednost prve faze iznosi 43 miliona dinara, od čega je Ministarstvo turizma izdvojilo 30 miliona, a ostatak lokalna samouprava. Biće to moderan prostor, sa fontanom, muzičkim paviljonom, uređenim stazama, rasvetom i dečjim igralištem.

„Krenuli smo i sa rekonstrukcijom Ulice Bore Stankovića, jednom od najvažnijih gradskih saobraćajnica. Vrednost radova su 204 miliona dinara, a planom je predviđena rekonstrukcija u dužini od 710 metara, sa postavljanjem novih vodovodnih, elektro, kablovskih i tele-komunikacionih instalacija. Asfaltirali smo i mnoge ulice u gradu, a nismo zaboravili ni seoske mesne zajednice gde je asfaltom presvučeno više putnih pravaca. U sledećoj 2020. godini za asfaltiranje puteva biće izdvojeno oko 100, a za održavanje 50 miliona dinara, što je duplo više nego u 2019. godini“, poručio je Milenković.

Građanima Vranja mogu da obećam da nećemo stati.

Od najvažnijih ulaganja pomenuo je  izgradnju novog vrtića u naselju Raška, završetak Ulice Bore Stankovića, Doma kulture u Dubnici, Gradskog parka, atletske staze na Gradskom stadionu, zamenu uličnog osvetljenja.

„Očekuju nas i rekonstrukcija paviljonskog dela Bolnice, izgradnja kružnog toka kod gornje kasarne, uređenje Kosovske, Mišarske i Ulice Partizanski put. U toku su i pripremni radovi za izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, zatim na proširenju deponije „Meteris“ i izgradnji novog fudbalskog stadiona. Ulagaćemo i u poljoprivredu, obrazovanje, socijalnu zaštitu, kulturu, sport. Nastavićemo sa podrškom studentima, lekarima, medicinskim sestrama, borcima i ratnim vojnim invalidima. Nastavljamo i sa finansijskom podrškom za porodilje, đake prvake, za zapošljavanje mladih kroz stručnu praksu, jer oni su zapravo razlog i smisao onoga što činimo“, zaključio je prvi čovek Grada Vranja, na godišnjoj konferenciji.

Na kraju je svim građanima Vranja čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike i poželeo da ih provedu uz svoje najmilije, u miru i blagostanju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.