Grad u obeležavanju Svetskog dana turizma: “Moje Vranje, poznajem li ga?”

Izvor: juGmedia, 26.Sep.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad u obeležavanju Svetskog dana turizma: “Moje Vranje, poznajem li ga?”

Turistička organizacija Grada Vranja (TOV) u saradnji sa Svepravoslavnim društvom “Prepodobni Justin ćelijski i vranjski” obeležiće u četvrtak 27. septembra Svetski dan turizma.

“U saradnji sa Eparhijom vranjskom, obeležićemo ovaj dan kroz kulturno-umetnički i edukativni program i tako doprineti očuvanju svega što čini materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu”, poručuju iz TOV-a.

Na večeri pod nazivom “Moje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vranje, poznajem li ga?” učestvovaće monahinja Jelena, hor Gimnazije “Bora Stanković” i studenti Pedagoškog fakulteta.

“Kroz literarno-likovni konkurs na temu “Moje Vranje,poznajem li ga?”, sa naglaskom na verski turizam, želeli smo da animiramo učenike srednjih škola u Vranju da misle, istražuju i kroz stvaralački rad predstave svoje viđenje grada i svetinja, a po kojima je prepoznatljiv”, kažu iz TOV-a.

Stručni žiri u sastavu Tanja Rusimović, profesorka srpskog jezika u Gimnaziji “Bora Stanković“, predstavnik Eparhije vranjske otac Siniša Piljanović, slikar Dragan Dejanović i direktorka Turističke organizacije Vesna Petrović, pregledali su radove i odabrali tri najbolja u obe kategorije.

Za nagrađene učenike predviđene su nagrade koje su obezbedili Turistička organizacija Grada Vranja, Eparhija Vranjska i Grnčarija “Stošić“.

Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana turizma u Vranju počeće u četvrtak 27. septembra u sali Doma vojske u 19.30 časova.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upoznajte Niš i njegovu istoriju na Svetski dan turizma

Izvor: juGmedia, 26.Sep.2018

Povodom Svetskog dana turizma, u četvrtak 27. septembra u Nišu će biti organizovane besplatne posete kulturno-istorijskim spomenicima i obilazak grada...Turistička organizacija Niša je u saradnji sa niškim Narodnim muzejom obezbedila karte za besplatan ulaz u sve objekte , od Areheološke sale,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.