Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2021, 18:09

Gimnazijalci premijerno izveli predstavu „Ljubav, nove navike, panika“

VRANJE

Predstavu koju su izveli članovi Kreativne radionice Gimnazije „Bora Stanković“ u sali pozorišta u Vranju je sastavni deo programa obeležavanja 140 godina od osnivanja ove škole..

U pitanju je autorski projekat učenika i profesora ove obrazovne ustanove čija je tema korona, odnosno pandemija i karantin i kako su oni sve to doživeli.

„Pokušali smo da se kao scenaristi na komičan, ali i tragičan način predstavimo, uz dodatak mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << monologa koji su za tumačenje, koji će navesti publiku na razmišljanje, koji mogu da budu često dvosmisleni, koji zapravo nose i neku enigmu u predstavi. Pored mog udela tu su i Milica Stanković i Anastasija Jović“, kaže Vedrana Gačić učenica scenarista.

Mentor Nela Dimitrijević je izjavila da prvi put igraju predstavu iz kategorije dokumentarni teatar.

„Prvi put igramo predstavu za koju su scenario pisale tri učenice i u kojoj su baš svi glumci učenici Gimnazije „Bora Stanković“. Tema je kotona“.

„Verujem da su učenici i profesori na jedan zanimljiv način pripremili ovu predstava, koja je njihov projekat. Na sva ona dešavanja koja su na neki način ispratila ovu generaciju“, rekla je direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Predstava je izazvala veliko interesovanje publike.

Obeležavanje jubuleja Vranjske Gimnazije biće nastavljeno Svečanom akademijom, koja je predviđena na Vidovdan u sali Pozorišta.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.