Garsonjera u Beogradu za srećne Vranjance

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garsonjera u Beogradu za srećne Vranjance

Siniša Veljković (46), otac dvoje dece iz Vranja, do prošle nedelje nije imao mnogo razloga da dolazi u Beograd. Prestonicu Srbije gledao bi dva puta godišnje kada je sa kolegama iz vranjanske filijale RZZO-a dobrovoljno davao krv. Međutim, sada ga u glavni grad vuče jedan sasvim nov i neočekivan razlog - stan koji je kao verni čitalac “Blica” osvojio u nagradnoj igri.

- Kod kuće su svi radosni, a ja sam pomalo zbunjen. Nisam verovao da ovo može meni da se dogodi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mislio sam da velike nagrade odlaze samo u Beograd i Vojvodinu i još sam uzbuđen zbog svega - zadovoljno je govorio Siniša Veljković u svojoj nenadanoj poseti Beogradu.

Dobitni primerak "Blica” kupio je Sinišin otac Josim, u trafici udaljenoj 150 metara od njihove kuće u donjem Vranju, dok je garsonjeru u ulici Dragoslava Srejovića na Karaburmi ispod nagradne nalepnice pronašla je Sinišina supruga Marija.

- Pošto sam sumnjao da mi možemo da dobijemo neku vrednu nagradu, nisam ni otvarao nalepnicu, već je to učinila moja supruga kada se vratila s posla - govori sretni dobitnik.

Dok je gledao televiziju supruga mu je dobacila da su ispod nalepnice nacrtana tri ključa.

- Odgovorio sam joj "Pa dobro, imamo tri ključa, šta sad?”, misleći da je to nešto bezveze. Kada mi je rekla da smo dobili nagradu rekao sam joj da me mane gluposti, nakon čega me je naterala da se sam uverim - prepričava Siniša trenutke kada su u porodici Veljković shvatili da su dobili vrednu nekretninu u Beogradu.

Marija je svog supruga odmah naterala da pozove "Blic” što ga je konačno nateralo da "prihvati svoju sudbinu da je dobio stan”.

- Tek tada smo poverovali da smo dobili stan, ali smo se dogovorili da ni o čemu ne pričamo dok se sve ne završi. Međutim, prvo je žena "u poverenju” rekla svojoj sestri, a zatim je isto tako moja majka rekla komšinici, tako da se brzo saznalo. Poslednja dva dana me svi zovu da mi čestitaju, dok me neki i grde što im nisam odmah rekao - govori Siniša koji je nameravao da sačuva tajnu dok se u novinama ne pojavi njegova fotografija u stanu, čime bi iznenadio svoje prijatelje.

Juče je Siniša otišao u svoj novi stan.

- Predivan je. Zaista nije bitna ni veličina stana, niti lokacija. I ovo što smo dobili je dosta. Prezadovoljan sam. Eto i mene ovako nešto da snađe - kaže sretni dobitnik i dodaje da stan neće prodavati, već da je u planu njegovo izdavanje "bar dok deca ne stasaju za fakultet”.

Vraćajući se u Vranje Siniša je rekao kako mu je život dobio novi tok.

- Ovaj dobitak me je izbacio iz koloseka. Navikao sam na uobičajen život, od kuće do posla, sa svim brigama i problemima koje danas ljudi u Srbiji imaju. Ne znam šta će ovo sve da promeni, ali sigurno da će biti na bolje - zadovoljno je rekao Siniša.

Stan za budućeg studenta

Sinišin devetogodišnji sin Andrej, kada je čuo za nagradu, rekao je svom dedi Josimu kako će u tom stanu živeti dok bude studirao u Beogradu.

- Kaže on dedi da će tamo sudirati, a ja mu odgovaram da je važno da smo živi i zdravi, a da za studiranje ima vremena. Pa Andreja i sada jedva molimo da napiše domaći, a tek je drugi razred - u šali govori Siniša.

Povezane vesti: Četvoročlana porodica iz Užica osvojila stan u Beogradu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stan u Beogradu za srećne Vranjance

Izvor: Blic, 06.Apr.2012, 01:55

Siniša Veljković (46), otac dvoje dece iz Vranja, do prošle nedelje nije imao mnogo razloga da dolazi u Beograd. Prestonicu Srbije gledao bi dva puta godišnje kada je sa kolegama iz vranjanske filijale RZZO-a dobrovoljno davao krv. Međutim, sada ga u glavni grad vuče jedan sasvim nov i neočekivan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.