Najnovije vesti
Vesti Reportaža
Stan u Beogradu za srećne Vranjance

Stan u Beogradu za srećne Vranjance

Siniša Veljković (46), otac dvoje dece iz Vranja, do prošle nedelje nije imao mnogo razloga da dolazi u Beograd. Prestonicu Srbije gledao bi dva puta godišnje kada je sa kolegama iz vranjanske filijale RZZO-a dobrovoljno davao krv. Međutim, sada ga u glavni grad vuče jedan sasvim nov i neočekivan razlog - stan koji je kao verni čitalac “Blica” osvojio u nagradnoj igri. Ali, u nagradnoj igri ostao je još jedan stan.

232249_stan-nagradna-igra-0142-foto-d-milenkovic
232249_stan-nagradna-igra-0142-foto-d-milenkovic
Veljković: Nisam verovao da ovo meni može da se dogodi
Veljković: Nisam verovao da ovo meni može da se dogodi

- Kod kuće su svi radosni, a ja sam pomalo zbunjen. Mislio sam da velike nagrade odlaze samo u Beograd i Vojvodinu i još sam uzbuđen zbog svega - zadovoljan je Veljković.

Dobitni primerak “Blica” kupio je Sinišin otac Josim na trafici nedaleko od kuće, dok je nagradu ispod nalepnice pronašla Sinišina supruga Marija.

- Kada se vratila s posla, supruga je odlepila nalepnicu. Kaže mi: „Ispod nalepnice su tri ključa“. Pa dobro, šta sad, mislim da je to nešto bez veze. Kada mi je rekla da smo dobili nagradu, rekao sam da se mane gluposti. Naterala me je da se sam uverim i da odmah pozovem redakciju „Blica“ - prepričava Siniša.

On objašnjava da su se najpre dogovorili da nikom ne kažu dok se u novinama ne pojavi njihova slika u stanu. Međutim...

Siniša na vratima novog stana
Siniša na vratima novog stana

- Najpre je žena “u poverenju” rekla sestri, a onda moja majka komšinici... Svi zovu da mi čestitaju i grde što im nisam odmah rekao - govori Siniša koji je nameravao da iznenadi prijatelje.

Juče je Siniša otišao u svoj novi stan:

- Predivan je. Prezadovoljan sam. Stan nećemo prodavati, planiramo da ga izdajemo bar dok deca ne stasaju za fakultet. Ovaj dobitak me pomerio iz koloseka. Navikao sam na uobičajen život, od kuće do posla, sa svim brigama i problemima koje danas ljudi u Srbiji imaju. Ne znam šta će ovo sve da promeni, ali sigurno da će biti nabolje - zadovoljno kaže Siniša Veljković.