Festival Zlatni puž u Vranju

Izvor: Beta, 02.Avg.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Zlatni puž u Vranju

VRANJE, 2. avgusta 2011. (Beta) - Medjunarodni festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž" biće održan od 19. do 25. avgusta u Vranju, najavili su u utorak organizatori.

Na festivalu koji organizuje Škola animiranog filma iz Vranja biće prikazano 50 dečjih animiranih filmova iz više zemalja regiona, rekla je agenciji Beta v.d. direktora te škole Snežana Trajković.

Prema njenim rečima, tokom festivala biće održana i internacionalna radionica dečjeg animiranog filma, na koju se do sada prijavilo 80 učesnika, medju kojima su deca iz Indije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske, kao i iz nekoliko gradova Srbije.

"Prvi put ove godine spajamo dve manifestacije - Festival animiranog filma i internacionalnu dečju radionicu - koje su ranije održavane odvojeno, svake druge godine. Koncept manifestacije je da deca ne budu samo pasivni posmatrači filmova već da tokom dana aktivno učestvuju i u pravljenju animiranih filmova", rekla je Trajkovićeva.

Predvidjeno je da u toku trajanja Festivala "Zlatni puž" deca učestvuju u stvaranju tri nova animirana filma koji će biti radjeni u tri različite tehnike.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival Zlatni puž u Vranju

Izvor: B92, 02.Avg.2011

Međunarodni festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž" biće održan od 19. do 25. avgusta u Vranju, najavili su danas organizatori te manifestacije..Na festivalu koji organizuje Škola animiranog filma (ŠAF) iz Vranja biće prikazano 50 dečjih animiranih filmova iz više zemalja i regiona, rekla...

Nastavak na B92...

Kamp "Interakcija 2011" u Požegi

Izvor: B92, 03.Avg.2011, 13:15

Šesti međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2011" biće održan od 11. do 29. avgusta u Požegi, uz učešće 20 studenata iz 17 zemalja, koji će snimiti četiri dokumentarna filma na temu "Art dijalog"...Istovremeno sa produkcijom filmova biće održane projekcije filmova, prezentacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.