Festival Zlatni puž u Vranju

Izvor: B92, 02.Avg.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Zlatni puž u Vranju

Međunarodni festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž" biće održan od 19. do 25. avgusta u Vranju, najavili su danas organizatori te manifestacije

Na festivalu koji organizuje Škola animiranog filma (ŠAF) iz Vranja biće prikazano 50 dečjih animiranih filmova iz više zemalja i regiona, rekla je agenciji Beta v.d. direktora te škole Snežana Trajković.

Prema njenim rečima, tokom festivala biće održana i internacionalna radionica dečjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << animiranog filma, na koju se do sada prijavilo 80 učesnika, među kojima su deca iz Indije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske, kao i iz nekoliko gradova Srbije.

"Prvi put ove godine spajamo dve manifestacije - Festival animiranog filma i internacionalnu dečju radionicu - koje su ranije održavane odvojeno, svake druge godine. Koncept manifestacije je da deca ne budu samo pasivni posmatrači filmova već da tokom dana aktivno učestvuju i u pravljenju animiranih filmova", rekla je Trajkovićeva.

Predviđeno je da u toku trajanja Festivala "Zlatni puž" deca učestvuju u stvaranju tri nova animirana filma koji će biti rađeni u tri različite tehnike.

Festival dečjeg animiranog filma u Vranju se održava po drugi put, dok se Internacionalna dečja radionica animiranog filma održava po osmi put.

"Zlatni puž" se održava pod pokroviteljstvom grada Vranja i uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.

Vranjska Škola animiranog filma, koja ima status gradske ustanove, ove godine obeležava 24 godine postojanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.