Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojici lekara po tri i po godine zatvora zbog smrti deteta

Osnovni sud u Vranju nepravosnažno je osudio dvojicu lekara Zdravstvenog centra u tom gradu na po tri godine zatvora za nesavesno lečenje petogodišnje djevojčice koja je u toj ustanovi preminula 2011.

Sud je lekarima Darku Cinkarovskom i Slaviši Kanačkom zabranio da se pet godina bave lekarskom profesijom, a to vreme će se računati nakon odslužene zatvorske kazne, javili su mediji u Srbiji.

Optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su za vreme čitanja obrazloženja presude napustili sudnicu.

Petogodišnja devojčica Dijana Marinković iz sela Ćukovac kod Vranja primljena je na dečije odeljenje vranjske bolnice 8. januara 2011. u 2.15 časova, a umrla oko 4.15 časova.

Dete je nakon prijema u Hitnoj pomoći bez pregleda poslato na Dečije odjeljenje Zdravstvenog centra, gde su roditelji naišli na zaključana vrata koja su morali da razvale jer je devojčica sve vreme imala gušenje.

Optužnica protiv Cinkarovskog i Kanačkog podignuta je u februaru 2012.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.