Dolaze Turci, niču čitave zgrade u Vranju i Nišu

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolaze Turci, niču čitave zgrade u Vranju i Nišu

Ministar transporta i infrastrukture Turske Mehmet Turhan rekao je da je sporazum za deonicu auto-puta Beograd-Sarajevo samo jedan početak.

"Ovaj sporazum kada su u pitanju odnosi između dve zemlje, a Turska pridaje značajnu pažnju saradnji sa Srbijom", rekao je.

On je rekao da je kompanija "Tašjapi" jedna od najuspešnijih turskih firmi i da je važno da će baš ona realizovati ovako važan projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji.

Turhan je podsetio da je 21. septembra ove godine potpisan okvirni sporazum između Vlade Srbije i turske kompanije u saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, što obuhvata i izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo.

"Ovaj sporazum je veoma važan i želim da on bude od koristi obema zemljama, a shodno svim mogućnostima, radićemo i dalje na poboljšanju naših odnosa", rekao je Turhan.

S kompanijom "Tašjapi" danas su takođe potpisana i dva ugovora iz oblasti stanogradnje. Oni se odnose na izgradnju stanova u Vranju i Nišu u okviru programa stanogradnje za pripadnike službi bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.