Dolaze Turci, niču čitave zgrade u Vranju i Nišu

Ministar transporta i infrastrukture Turske Mehmet Turhan rekao je da je sporazum za deonicu auto-puta Beograd-Sarajevo samo jedan početak.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

14:41

Dolaze Turci, niču čitave zgrade u Vranju i Nišu
(Foto: Thinkstock)

"Ovaj sporazum kada su u pitanju odnosi između dve zemlje, a Turska pridaje značajnu pažnju saradnji sa Srbijom", rekao je.

On je rekao da je kompanija "Tašjapi" jedna od najuspešnijih turskih firmi i da je važno da će baš ona realizovati ovako važan projekat u Srbiji.

Turhan je podsetio da je 21. septembra ove godine potpisan okvirni sporazum između Vlade Srbije i turske kompanije u saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, što obuhvata i izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo.

"Ovaj sporazum je veoma važan i želim da on bude od koristi obema zemljama, a shodno svim mogućnostima, radićemo i dalje na poboljšanju naših odnosa", rekao je Turhan.

S kompanijom "Tašjapi" danas su takođe potpisana i dva ugovora iz oblasti stanogradnje. Oni se odnose na izgradnju stanova u Vranju i Nišu u okviru programa stanogradnje za pripadnike službi bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: