Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2023, 21:54

Đilas u Vranju: Vratićemo penzionerima novac koji im je država uzela

VRANJE

Predsednik Stranke slobode i pravde i kandidat za poslanika izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Dragan Đilas sa koordinatorom sektora resornih odbora Brankom Miljušem bio je danas u poseti Vranju. Na konferencije za novinare istakao je da koalicija ,,Srbija protiv nasilja” izlazi na izbore sa idejom povratka normalnog života u Srbiji, protiv nasilja i dekriminalizacije društva i slobodnih medija ,,bez rijalitija”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Đilas je posebno istakao da penzionerima kojih je 800.000 ili njihovim naslednicima, treba vratiti novac koji im je država uzela.

,,Želimo da sutra u centru našeg ekonomskog razvoja bude podrška domaćoj privredi. Strani investitori su dobrodošli u Srbiju pod uslovom da daju plate veće od republičkog proseka i da donose novu tehnologiju, bez toga nema subvencija države”, rekao je Đilas.

Đilas je podsetio na anketu koja je rađena kada je bio gradonačelnik Beograda u vezi đačkih uniformi i istakao da bi uvođenje uniformi rešilo problem bezbednosti dece u školi a istovremeno socijalne razlike među decom ne bi bile vidljive.

,,Pokrenućemo domaću tekstilnu industriju. Zamislite Jumko u Vranju da treba da šije garderobu za stotine hiljada dece koja u Srbiji idu u osnovne škole. Cela tekstilna industrija u Srbiji bi imala posao koji je realan”, naveo je Đilas.

Povodom glasanja Srba sa Kosova u centralnoj Srbiji istakao je da pre svega važno da građani srpske nacionalnosti sa Kosova i Metohije mogu da glasaju i da je vlast u Prištini ,,ioele normalna ona bi to omogućila tamo gde žive”.

,,Pozivam sve ljude sa KiM-a bez obzira na to što je većina dosad uvek glasala za Vučića da ako imaju mogućnosti iskoriste svoje pravo i dođu u Vranje da glasaju, jer je to njihovo pravo i oni su deo ove države. Pre jedanaest godina građani srpske nacionalnosti na KiM-u su učestvovali na kosovskim izborima i glasali sa srpskim dokumentima. Danas sa srpskim dokumentima ne mogu da glasaju na teritoriji KiM-a za izbore za Srbiju i parlament Srbije. Voleo bih da što više naših sugrađana sa KiM-a iskoristi mogućnost i dođe i glasa” rekao je Đilas. (kraj) DC/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Penzionerima ili njihovim naslednicima treba vratiti novac koji im je država uzela

Izvor: Danas, 24.Nov.2023

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas u Vranju da ta stranka, koja je deo koalicije "Srbija protiv nasilja", na izbore 17. decembra izlazi "sa idejom da se u ovoj zemlji živi pristojno i normalno, da svako slobodno iznosi svoje stavove", kao i da "svako ko krši zakon za...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.