Danski Kentaur otvorio proizvodni pogon u industrijskoj zoni u Vranju

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danski Kentaur otvorio proizvodni pogon u industrijskoj zoni u Vranju

U industrijskoj zoni “Bunuševac” u Vranju danas je, uz prisustvo ambasadora Danske Andersa Hogarda i gradskog rukovodstva svečano otvoren pogon danske kompanije za proizvodnju profesionalne odeće “Kentaur” u kome je za početak instalirano 150 mašina za šivenje, koliko je ljudi i dobilo posao.

Vlasnik kompanije “Kentaur” Bernt Dahl je na otvaranju rekao da je ova kompanija Vranje izabrala prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zbog ljudi, ali i zbog podrške Razvojne agencije Srbije i gradskog rukovodstva Vranja, kao i da su planovi kompanije da u narednom periodu početnu proizvodnju u vranjskom pogonu povećaju za 30 odsto.

Ambasador Danske Anders Hogard je rekao da je otvaranje pogona “Kentaura” u Vranju “veliki dan za sve”.

“Činjenica da su na jugu Srbije danske kompanije zaposlile preko 3.000 radnika govori o jakoj povezanosti Srbije i Danske. U narednih nekoliko godina u Vranju će biti zaposljeno 350 ljudi”, kazao je Hogard i dodao da njegova zemlja podržava Srbiju na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je, “uz Koridor 10, pogon fabrike “Kentaur” nova veza Vranja sa svetom”.

“Zapošljavanje 150 radnika u prvoj fazi sa planom otvaranja još 200 radnih mesta u narednom periodu je izuzetno značajno za Vranje. Rad vodećeg danskog proizvođača profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti, u okviru Slobodne zone u Vranju, dodatno će afirmisati industrijsku zonu kao generator razvoja našeg grada”, kazao je Milenković.

Milenković je naveo da je “otvaranje pogona “Kentaura” u Srbiji zajednički uspeh svih aktera, države, danske ambasade i lokalne samouprave”.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.