Čovek greškom primio 2 različite vakcine: “Kako kineska?! Pa ja sam prvo primio Fajzerovu!”

Izvor: Luftika.rs, 01.Mar.2021, 16:09

Čovek greškom primio 2 različite vakcine: “Kako kineska?! Pa ja sam prvo primio Fajzerovu!”

Vranjanski muzičar Slađan Antić, koji je greškom primio dve različite vakcine protiv koronavirusa, kaže da se i sada oseća “čudno, nisam dobar, imao sam bolove u grudima, nesvesticu, šećer mi je skočio na 23, na 25, ne osećam se kao ranije”.
Antić kaže da je prvu dozu vakcine Fajzer primio 28. januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je i dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju. Ona mu je zakazana za 18. februar.
„Odlazim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na punkt za vakcinaciju, igrom slučaja i poznajem lekara, lepo su me primili, i dok sam čekao da dobijem vakcinu pričao sam s doktorom, došla je sestra i dala mi vakcinu, doktor mi je rekao da je dobro što sam ovo primio, pošto zna da sam preležao koronu u julu, ‘ova je kineska super’. Ja sam se iznenadio, pitao sam ‘kako kineska’, pa ja sam prvo primio Fajzerovu, i tu je nastao metež“, priča Antić.
Dodaje da je pitao doktora šta da radi, a on mu je rekao da neće biti nekih posledica, ali ga je uputio u Dom zdravlja, gde su mu rekli da ne znaju šta da rade. Odatle su ga poslali u Zavod za higijenu, u kojem ga je primio načelnik.
„Rekao mi je da će da mi se javi, ja sam pitao da li sam revakcinisan, nisam znao šta da radim, bio sam zabrinut, i niko mi se nije javio do subote, 27. februara“, priča Antić.
Foto: Info Vranjske Na pitanje kako se osećao posle revakcinacije, kaže da je počela da ga hvata nesvestica, da je čak proveo četiri sata u urgentnoj medicini, gde je primio infuziju i urađena mu je analiza krvi, a odatle je poslat na interno odeljenje i na neurologiju, a neurolog mu je dao „neke lekove“.
Na pitanje da li mu je neko rekao da je to njegovo stanje posledica revakcinacije, on kaže da niko nije hteo ništa konkretno da mu kaže.
Dodaje da ga je juče pozvao telefonom državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.
„Bio je vrlo ljubazan, pitao me je kako sam i rekao mi da će da sankcioniše odgovorne i da će da me zovi svaki dan“, navodi Antić.
Na pitanje da li se obratio nekom od nadležnih po tom pitanju, kaže da je 20. februara poslao pismo ministru zdravlja, Batutu, Institutu Torlak i direktorki Doma zdravlja, ali niko mu do sada ništa nije odgovorio.
„Nije mi stalo da ja nekog gonim, ali radi se o mom životu i zdravlju“, poručuje Antić.
Reporter N1 iz Niša pokušao je danas da stupi telefonom u kontakt sa direktorkom Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljanom Antić, ali je ona odbila poziv i poslala mu tipsku poruku „pozvaću vas uskoro“.
U poslednje vreme, gradovi na jugu Srbije nalaze se odmah posle Beograda po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Prema najnovijim podacima, u Nišu ima 168 novozaraženih, u Vranju 64, a u Leskovcu 15. Iz niškog Kliničkog centra su poručili da se njegovi kapaciteti ubrzano pune, a u Vranju je danas preminuo stariji čovek ispred kovid ambulante.
Izvor: Nova.rs
Naličje vakcinacije: Profesionalni, prijatni i strpljivi medicinari ne znaju više “gde udaraju”

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranjanac greškom primio dve različite vakcine, Đerlek najavio kazne za odgovorne

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2021

Vranjanac Slađan Antić primio je Fajzerovu vakcinu, a pre 10 dana na revakcinaciji mu je, umesto iste, data - kineska vakcina. I sve do juče, iako je o tome pisao još 20. februara i direktorki Zdravstvenog centra u Vranju, nije ga, kaže, niko kontaktirao. Pozvao ga je u nedelju državni sekretar...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.