OVO JE VRANJANAC KOJI JE PRIMIO DVE DOZE RAZLIČITIH VAKCINA: Imam bolove u grudima, šećer mi je skočio na 25

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 21:25

OVO JE VRANJANAC KOJI JE PRIMIO DVE DOZE RAZLIČITIH VAKCINA: "Imam bolove u grudima, šećer mi je skočio na 25"

Slađan je prvo primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinofarm vakcinom

Vranjanski muzičar Slađan Antić, koji je greškom primio dve različite vakcine protiv korona virusa, kaže da se i sada oseća "čudno, nisam dobar, imao sam bolove u grudima, nesvesticu, šećer mi je skočio na 23, na 25, ne osećam se kao ranije".

Slađan je prvo primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kineskom Sinofarm vakcinom.

On je tokom leta zbog komplikacija sa korona virusom bio u bolnici dve nedelje i uz savet lekara odlučio da primi vakcinu, što je i učinio 28. januara. Primio je prvu dozu Fajzerove vakcine, januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je i dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju.

Ona mu je zakazana za 18. februar.

- Sve po propisu, dobijam SMS iz e-uprave da se javim u halu na revakcinu, piše i termin. Ja odem tamo, predam svoj karton vakcinacije i čekam. Odem u kabinu tri i tamo se popričam sa doktorom. U međuvremenu dolazi sestra, ja skidam duksericu, daje mi vakcinu i to je to - priča Gera.

On nastavlja razgovor sa doktorom i u jednom trenutku mu doktor dobronamerno kaže da ne brine jer kineska vakcina dobro štiti.

- Ja pitam, kako bre kineska i tu nastaje opšta zbunjenost. Oni kažu da se u hali ne daje Fajzer. Odatle me šalju u Dom zdravlja i tamo se opet vataju za glavu i na kraj me šalju u Zavod za javno zdravlje tamo me prima dr Goran Ristić, pita kako sam, zove Batut i to je to - kaže ovaj Vranjanac.

Tvrdi da se oseća loše, i da ima neki neopisiv osećaj, kao da mu celim telom mile žmarci.

- Morao sam na PTO i tamo se čudiše ljudi, ali mi dadoše neku terapiju. Od tada imam učestale reakcije i, jednostavno, nisam dobro - završava Antić koji će navodno potražiti pravdu na sudu.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže da je verovatno došlo do toga da je on otišao u pogrešnu kabinu.

- Ali, ne bi trebalo da ima nikakve posledice. S tim u vezi konsultovali smo se i sa imunologom Srđom Jankovićem - rekla je ona i dodala da je njegovo pravo ako želi da potraži pravdu na sudu.

Kako se saznaje, ovim povodom je i osnovana komisija koja bi trebalo da ispita sve okolnosti ovog događaja.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kazao je za TV Prva da će ministarstvo sprovesti i unutrašnji i spoljni stručni nadzor, te da će osobe koje su vakcinisale Antića na ovaj način biti "debelo" sankcionisane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vranjanac tvrdi da je greškom primio različite vakcine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021

Slađan Antić iz Vranja tvrdi da je greškom primio dve različite vakcine, prvo Fajzerovu, a zatim prilikom revakcinacije kinesku vakcinu Sinofarm...Antić navodi da je prvu dozu Fajzerove vakcine primio u Domu zdravlja u Vranju, a da je za drugu dozu dobio SMS iz E-uprave da u zakazano vreme dođe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.