Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet  grada Vranja  za 2018. godinu 2,9 milijardi dinara

VRANJE

Gradsko veće Vranja usvojilo je Nacrt Odluke o budžetu Grada za 2018. godinu. Budžet neće biti razvojni jer je grad još uvek opterećen dugovanjima iz prethodnog perioda. Kad njih ne bude više bilo, onda se može govoriti o razvojnom budžetu.

 Budžet za 2018. godinu iznosi 2.865.000.000,00 dinara, od čega su 2,5 miliona evra za investicije, rakao je na pres konferenciji Ivan Stanković, većnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zadužen za finansije.

,Borićemo se sa dugovanjima kao i do sada reprogramiranjem, postepenim razduživanjem, Tekući troškovi su su nužni i na to ne možemo da utičemo. Dobar deo para ići će na širenje Slobodne zone što je prioritet, kako bi se stvorio poslovni ambijent da možemo da privlačimo nove investitore da otvaraju fabrike i nova radna mesta.  Prioritet je i izgradnja novog dečjeg vrtića, završetak Hirurškog bloka, pozorišta, stadiona,  izgradnja novih dečjih igrališta, ozelenjavanje javnih površina. Za realizaciju Komunalnog programa biće izdvojeno oko dva  miliona evra, što znači da ćemo nastaviti sa asfaltiranjem novih ulica. Samo oko pola miliona evra opredelili smo za rekonstrukciju Ulice “Bore Stankovića”. Biće uređen deo “Radničke ulice” od mosta do Železničke stanice kako bi se uredio prilaz. Sredstva smo projektovali i za izgradnju kanalizacione mreže, obnovu fasada i izgradnju toplovoda do Sigurne kuće. Za razvoj poljoprivrede biće izdvojeno 24 miliona, koliko i za ekologiju, za škole 200 miliona dinara, kulturu i medije po 17 miliona, socijalnu i dečju zaštitu 92 miliona dinara”, rekao je većnik Stanković.

On je dodao da je budžet i dalje opterećen dugovanjima iz prethodnih godina i da 2018. godine oko milijardu dinara dospeva na naplatu zbog čega se i dalje radi na ozdravljenju gradske kase i na njenoj  stabilizaciji.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Plan kapitalnih investicija za period od 2018. do 2022. godine.

“Reč je o strateškom dokumentu, kojim su obuhvaćena 62 projekta, sa kojima će lokalna samouprava konkurisati kod međunarodnih organizacija”, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Usvojen je i Kadrovski plan Gradske uprave za narednu godinu, kojim je predviđeno da 245 lica bude uposleno na neodređeno, 24 na određeno, 8 na poslovima ozakonjenja objekata i po potrebi za realizaciju projekata”, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Sednicom Gradskog veća predsedavao je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUDŽET za 2018: I dalje se KRPIMO

Izvor: OkRadio.rs, 08.Dec.2017, 11:22

Gradsko veće usvojilo je nacrt budžeta Grada Vranja za narednu godinu u iznosu od 2,865 milijarde dinara, koji je u znatnoj meri opterećen dugovanjima, ali se u njemu našlo mesta i za investicije. Budžet za narednu godinu je manji od ovogodišnjeg koji je sa 3,042 rebalansom smanjen na 2,963 milijarde...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.