Brnabić u Vranju: BAT je važan faktor za ekonomiju zemlje

Izvor: JUGpress.com, 16.Okt.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Vranju: BAT je važan faktor za ekonomiju zemlje

VRANJE

Povodom 15 godina poslovanja „British American Tobaco“ u Srbiji, premijerka Ana Brnabić sa saradnicima, boravila je u Vranju gde je  obišla proizvodne pogone ove kompanije.

Svečanosti koja je tim povodom upriličena prisustvovali su najviši zvaničnici kompanije i lokalne samouprave. Premijerka se upoznala sa procesom proizvodnje i sa najsavremenijiom tehnologijom koja se primenjuju u BAT.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Čestitajući menadžmentu i zaposlenima ovaj značajan jubilej, predsednica Brnabić je rekla da je BAT važan faktor u duvanskoj industriji Srbije, učestvujući sa 11 posto ukupnih poreskih prihoda u budžetu Republike Srbije.

„U prethodnih sedam godina, izvoz cigareta je povećan šest puta i to je vema važna činjenica za ekonomiju naše zemlje. Zahvaljujem vam i na 270 miliona evra investicija za 15 godina i 2 milijarde dinara prihoda koji će biti iskorišćeni za izgradnju novih puteva, bolnica, za unapređenje zdravstvenog sistema. Bila sam ovde pre nešto više od godinu dana kada smo pustili u rad novu proizvodnu  liniju izuzetno mi je drago da čujem da je ta proizvodna linija jako uspešna tako da smo se dogovorili da ćemo  uskoro zajedno otvoriti još jednu  proizvodnu liniju, kada već ide tako dobro da nastavimo tim trendom“, rekla je premijerka.

Direktor „Britiš ameriken Tobako“ za Vranje Ričard Vredenberg i direktor za Srbiju Sotirios Kostouros, govorili su o najznačajnijim rezultatima koje kompanija beleži unazad 15 godina.

 „Tokom 15 godina u Srbiji, naša kompanija je direktno uložila više od 270 miliona evra od čega je više od 120 miliona uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju koja je postala proizvodni centar za zemlje CEFTA sporazuma. Naša kompanija trenutno angažuje oko 500 ljudi u Srbiji i ponosni smo što smo u poziciji da dodatno povećamo broj zaposlenih. Naša petnaestogodišnjica već je obeležena nešto ranije predstavljanjem novog inovativnog proizvoda, uređaja za zagrevanje duvana “Glo” i to je još jedan pokazatelj našeg poverenja u srpsko tržište. I u narednom periodu nastavićemo sa trendom ulaganja i zapošljavanja i u drugim segmentima poslovanja na domaćem tržištu“,  rekao je Sotiris Kosturos generalni direktor BAT za Srbiju i Crnu Goru.

Direktor Vredenber izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

„Godišnja proizvodnja fabrike u Vranju povećana je četiri puta u poređenju sa početnim obimom, dok je proizvodnja orjentisana ka izvozu povećana od početna tri do skoro 30 odsto ukupne proizvodne uz dodatnu tendenciju rasta. Zahvaljujući stalnoj modernizaciji i unapređenju proizvodnih procesa naše postrojenje u Vranju postalo je jedno od najboljih u BAT grupi. Posebno smo ponosni što smo nedavno proslavili još jedan značajan jubilej, pet godina bez incidenata ili povreda na radu a to pokazuje da su zaposleni jedan od prioriteta naše kompanije.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.