Bračni par za smrt bebe na porođaju krivi vranjske lekare

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par za smrt bebe na porođaju krivi vranjske lekare

Saša i Jelena Ivanović koji su prošle nedelje ostali bez bebe na porođaju, za smrt deteta okrivili su lekare ginekologije u vranjskom Zdravstvenom centru, tvrdeći da porođaj nije na vreme obavljen, jer su svi rezultati na prijemu bili dobri. Iz Zdravstvenog centra kažu da ispituju sve okolnosti ovog slučaja.

Agonija ovog bračnog para počela je u sredu, 14. marta, kada se Jelena javila svojoj doktorki na Ginekološkom odeljenju Zdravstvenog centra u Vranju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Tada su obavljeni svi pregledi i krenula je priprema za porođaj.

U sredu se Jelena javila dr Ilonki Čanadi koja joj je vodila trudnoću i koja je konstatovala da su i majka i beba dobro. Brigu o njoj preuzima u četvrtak, u jutarnjim satima, smena koju je predvodio dr Zoran Aleksić – započinje priču Saša Ivanović.

On kaže da je tog jutra Jelena prebačena u salu za porođaje, probušen joj je vodenjak i priključena indukcija.Jelena i Saša će pravdu potražiti na sudu; foto: privatna arhiva

Istoga dana, oko 12 sati, od dr Aleksića smenu je preuzela dr Saveta Stajković i od tada se dešavaju, po njemu, neke čudne stvari - ženu su prebacivali iz sale u salu, a doktorka mu je saopštila da će Jelenu poroditi tokom dana.

Već sam počeo da brinem i u večernjim satima pronašao sam dr Novicu Stojiljkovića koji je upravo preuzeo smenu i pitao ga šta se događa, s obzirom da bez vodenjaka dete praktično ceo dan nema kiseonika. On mi je tada odgovorio da neće biti urađen carski rez i da on ide kući da odmara - nastavlja Saša.

Nešto pre ponoći supruga mu javlja da je urađen pregled koji je pokazao da je sve u redu, a 2 sata kasnije da ne oseća bebu u stomaku. On je odmah otišao u bolnicu, rekli su mu da trudnica spava i da je dobila lekove za smirenje. Potom je, kako kaže, zamolio sestru da mu omogući da se vidi sa dežurnim dr Novicom Stojiljkovićem.

Otišla je da ga traži, a vratila se bez njega, jer ga navodno nije mogla pronaći - priča Saša.

U petak ujutro pozvala ga je dr Ilonka Čanadi koja je tog jutra preuzela smenu i rekla da je Jelenu zatekla "u dosta lošem stanju“ i da je prebacila u salu za carski rez.

Već u 9:10 razgovarao sam sa dr Ilonkom koja mi je saopštila da beba nije preživela i da je njen život okončan pre porođaja – priča Saša.

Posle svega, odlučio je da podnese krivičnu prijavu protiv Dr Zorana Aleksića, dr Savete Stajković i dr Novice Stojiljković.

Moje dete ništa neće vratiti, ali ću biti istrajan i možda tako spasiti neko drugo dete – kaže Saša Ivanović.

Direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Veličković, i sam ginekolog na ovom odeljenju, nije želeo da komentariše slučaj sa kojim je, kako je rekao, upoznat.

Kao razlog naveo je da svojim izjavama ne želi da ugrozi “uobičajenu proceduru” koja se sprovodi prilikom ispitivanja okolnosti ovakvih slučajeva.

Ipak, ovaj slučaj samo je novi u nizu skandala koji se u poslednje vreme dešavaju u vranjskom Zdravstvenom centru, nakon što je nedavno porodica preminule Vranjanke za njenu smrt na umrlicama izlepljenim po gradu okrivila dežurnu ekipu Hitne pomoći da nije htela da dođe po pozivu i ukaže pomoć, ali i slučaj kada je iz saniteta prilikom preticanja ispao pacijent koji je poginuo na licu mesta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.