„Borila si se kao lav“: Verenik se potresnim rečima oprostio od Borke za koju je navijala cela Srbija

Izvor: Luftika.rs, 14.Jul.2023, 10:25

„Borila si se kao lav“: Verenik se potresnim rečima oprostio od Borke za koju je navijala cela Srbija

Hrabra i prelepa Vranjanka Borka Stefanović, koja je preminula u sredu nakon lavovske borbe sa karcinomom, sahranjena je juče na Banuševačkom groblju u Vranju.
Nakon njene prerane smrti svi su zanemeli, a tokom opela plakali su i sveštenici. Od nje se na društvenim mrežama potresnim rečima oprostio i njen verenik Stefan Novčić.
– Anđele moj otišla si prerano i posle duge borbe i brdo stvari koje smo prošli. Ulepšala si mi život i najsrećniji sam čovek na svetu što >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sam imao čast da provedem 10 godina sa najdivnijom osobom. Prošli smo svašta, borila si se kao lav zbog mene, a onda i zbog drugih do zadnjeg trenutka. Ne postoje reči kojima mogu opisati trag koji si ostavila na mene, a i na sve ostale koji su te upoznali. Bol je u srcu i duši, jer si ti duša moje duše i zbog tebe sam postao čovek kakav sam danas. Nismo nažalost neke planove i želje ispunili, ali verujem da je to volja Božija i da ćemo se opet sresti tamo negde. Zauvek ćeš živeti u mom srcu i duši – napisao je.
Foto: Printscreen U komentarima ispod objave nizale su se izjave saučešća i lepe reči upućene preminuloj.
Podsetimo, srce hrabre i prelepe Borke Stefanović koja se tri godine borila sa karcinomom u sredu je prestalo da kuca. Ovoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi, piše Telegraf.
– U 38. godini preminula je naša Borka Bokica Stefanović. Ne postoji reči kojima bi izrazili svoju tugu, jer je otišla najbolja, najhrabrija i najplemenitija devojka koju poznajemo. Bila je jedinstvena, unosila je radost gde god je bila, jer je i sama bila to – radost. Pamtićemo je takvu, sve dok bitišemo. Ne postoji smrt, postoje samo seobe – napisalo je Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja na Fejsbuk stranici.
Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stiže novi šok. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.
Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja, čiji je član Borka bila, objavilo je nedavno da je njeno stanje pogoršano.
Borka je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je na dan kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, lekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija.
Pre samo dva dana, Društvo onkoloških pacijenata upozorilo je da Borki, koja se već tri nedelje nalazila u Atini na lečenju, ponestaje novca za lečenje. Prema predračunu iz bolnice, bilo je neophodno još 10.000 evra.
Nakon Borkine smrti, u bolnici u kojoj se lečila u Atini ostao je neizmiren dug.
Srbija plače za Borkom (37) koju je dečko zaprosio na dan kada je saznala da ima metastaze svuda po telu

Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.