Andonov: U Vranju ne postoje uslovi za učešće na izborima, opozicione partije u medijskoj blokadi

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andonov: U Vranju ne postoje uslovi za učešće na izborima, opozicione partije u medijskoj blokadi

U Vranju je već više meseci na snazi bojkot učešća u radu Skupštine grada Vranja, i to od strane svih opozicionih stranaka, a među svima preovladava mišljenje da je iluzorno ići na izbore kada i u republici i na lokalu imamo najnedemokratskiju situaciju ikada, izjavio je danas predsednik gradskog odbora Socijaldemokratske stranke Igor Andonov.

Andonov je za agenciju Beta izjavio da o tome kakva je politička situacija u Vranju, i kakav je odnos vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema opozicionim strankama, govori činjenica da u poslednje tri i po godine nijedan od predstavnika opozicionih stranaka nijednom nije gostovao na nijednoj lokalnoj televiziji.“Iluzorno je izaći na izbore kada se unapred zna ko će pobediti.

Može samo neko čudo da se desi u narednih nekoliko meseci da se neke stvari drastično promene, pre svega u vezi medija, ali moje je mišljenje da do toga neće doći zato što na vlasti imamo režim koji je izvan svih evropskih vrednosti”, kazao je Andonov.

Andonov je naveo da “birački spiskovi jesu veliki ali ne i najveći probem za demokratsko održavanje izbora”.

“Veći problem od biračkih spiskova je to što nema slobode medija, što je sve postalo podređeno jednom čoveku i jednoj stranci, i policija i sudstvo i tužilaštvo i mediji. Ovo je najveći krah demokratije u Evropi koji postoji, a najgora je činjenica to što ta demokratska Evropa u koju mi svi gledamo podržava jedan diktatorski režim u Srbiji da bi se rešila situacija na Kosovu”, rekao je Andonov.

Prema njegovim rečima situacija je uglavnom ista u 99 odsto gradova u Srbiji ali, kada je Vranje u pitanju “ovako nešto nije viđeno kada je u pitanju nedostatak slobode medija ili bilo kakve druge slobode”.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.