Izvor: JUGpress.com, 11.Sep.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija o ljudskim pravima sa akcentom na romsku populaciju

VRANJE

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda održali su, u sredu, u Gornjoj čaršiji u Vranju, akciju na temu ljudskih prava sa akcentom na romsku populaciju.

Dešavanje u Gornjoj čaršiji je deo „Aktivističkog karavana“ koji poslednjih desetak dana krstari Srbijom

Akcija je nastavak „Škole za ljudska prava“ koju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Inicijativa ranije organizovala i čiji polaznici stečena znanja primenjuju na terenu, kaže  Fiona Jelići iz ove organizacije.

„Svi znamo šta se dešava u Beogradu i za šta se tamo treba da borimo, međutim, Srbija nije Beograd. Cilj je da se borba za ljudska prava decentralizuje i proširi Srbijom, da se izvrši promocija Beogradskog prajda i drugih akcija“, ističe Jelići.

Ona dodaje da su u Vranju zato što žele da uključe romsku populaciju i razgovaraju o njihovim problemima, kroz druženje se neromskom populacijom i sa ciljem njihove inkluzije.

Projekat Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda radi u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava u Srbiji.

Neki lokalni mediji najavljujući skup su objavili da je reč o gej paradi, što su organizatori demantovali.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.