Završena izgradnja laboratorije za COVID- 19 u Kliničkom centru Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 13:27

Završena izgradnja laboratorije za COVID- 19 u Kliničkom centru Srbije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas novu laboratoriju za molekularnu detekciju infektivnih agenasa koja je izgrađena u Kliničkom centru Srbije.

Radovi na izgradnji ove specijalne COVID-19 laboratorije otpočeli su 25.marta i završeni su u rekordnom roku, očekuje se da neophodna medicinska oprema i aparati za vikend pristignu iz NR Kine, a odmah potom, laboratorija će otpočeti sa radom i sa kapacitetom od 2.000 obrađenih uzoraka dnevno značajno doprineti bržoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dijagnostici novog korona virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Objekat nacionalne laboratorije za molekularnu detekciju infektivnih agenata Beograd nalazi se u delu objekta Kliničnog centra koji se rekonstruiše.

Projektovan je kao posebna celina i ima 750 kvadratnih metara, a laboratorija je potpuno automatizovana, sa SCADA i BMS sistemom.

U laboratoriji će raditi 40 zdravstvenih radnika, u tri smene, sedam dana u nedelju, koji će dobiti i specijalnu obuku od strane kineskih eksperata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.