Zaslužnim Kikinđanima uručene Nikoljdanske povelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 12:26

Zaslužnim Kikinđanima uručene Nikoljdanske povelje

Kikindskim volonterima, predstavnicima kompanija, preduzetnicima, poljoprivrednicima i ostalim pojedincima uručene su Nikoljdanske povelje, priznanja za pruženu pomoć tokom vanredne situacije. Svima koji su tokom prethodna tri meseca na bilo koji način pomogli zajednici uručeno je ukupno 550 priznanja.

Građanima Kikinde, pojedincima, predstavnicima preduzeća, sportskim radnicima, volonterima, predstavnicima kompanija iz drugih gradova, poljoprivrednicima i svima koji su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivni tokom trajanja vanredne situacije, uručene su Nikoljdanske povelje. Uručeno je 550 priznanja.

"U ovom periodu proizvodili smo i zaštitne maske, koje smo obezbedili zaposlenima i njihovim porodicama, ali i široj zajednici. Polako se vraćamo u redovne tokove, nikome nismo prekinuli radni odnos, a radnicima smo čak i ranije isplatili lične dohotke", kaže Sandra Pejić, predstavnica kompanije ''Kalcedonija''.

Priznanja su dobili i svi kikindski volonteri kako Crvenog krsta, tako i oni koji su se dobrovoljno prijavili kako bi pomogli svojim sugrađanima.

"Jeste bilo teško, nismo imali puno znanja o tome što nam se dešava, jer situacija nije bila uobičajena, ali smo se veoma dobro snašli, mislim da smo to izveli na najbolji mogući način", istakla je Mila Kovačević, volonterka Crvenog krsta Kikinda.

Veliku pomoć Kikinđanima svakodnevno su pružali i kikindski poljoprivrednici dezinfikujući ulice svojom mehanizacijom. Tokom trajanja vanredne situacije, potrošeno je oko milion litara sredstava za dezinfekciju.

"Članice udruženja žena preduzetnika Kikinde započele su šivenje maski, ali je nedostajalo materijala. Moja odluka je bila da se odreknem svoje ušteđevine i da novac predam za kupovinu neophodnog materijala", rekao je Radivoj Lagundžin, vlasnik rasadnika iz Iđoša.

Kikinda je u početku bila proglašena za žarište novog virusa, ali su vrlo brzo, disciplina i poštovanje mera, dali dobre rezultate.

"Uvažavajući da je Kikinda iznela jedan veoma dobar rezultat u borbi protiv virusa, na to sam veoma ponosan. To nije moja lična ocena, već šire javnosti. Osetilo se veliko zajedništvo i humanost, kao i hrabrost u pravom trenutku", nadovezao se Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Povelje koje nose naziv zaštitnika grada Kikinde, Svetog Nikole, biće dodeljene i u narednom periodu svim medicinskim radnicima, zaposlenima u zdravstvenim ustanovama, pripadnicima MUP-a, kao i radnicima u javnom sektoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.