Vučević i Mirović osudili pretnje Vučiću: Apel na državne organe da pod hitno reaguju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 12:24

Vučević i Mirović osudili pretnje Vučiću: Apel na državne organe da pod hitno reaguju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je danas nadležne državne organe da reaguju na pretnje Srđana Noga upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Osuda i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

"Srbija nikada više neće biti zemlja u kojoj ubijaju premijera, a tajkuni i mafija kroje državnu politiku! I to treba da znaju svi, a posebno ovaj stvor koji nosi vešala, nasilno upada u Skupštinu Srbije, i po ko zna koji put javno preti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << likvidacijom predsednika Srbije i njegove porodice. Apelujem na nadležne državne organe da pod hitno reaguju, da već jednom spreče ovakvo nasilje. Javni poziv na ubistvo predsednika države je znak bolesnog primitivizma, ali i krivično delo. Mržnja je jedno, od toga im nema spasa, ali ne smemo da dozvolimo ovakve sramne pokušaje da se zaustavi predsednik svih nas, predsednik naše države Srbije, i pokušaje rušenja njenih temelja i stvaranje anarhije", napisao je Vučević na svom Instagram profilu.

Nekadašnji funkcioner i poslanik Dveri, ekstremno desnih stavova i ekscesnog političkog angažmana, Srđan Nogo, ponovo je uputio pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, ovaj put i deci, "prognozirajući" im svima "tragičan kraj".

Mirović: Tužilaštvo da krivično goni Noga zbog pretnji

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović pozvao je danas tužilaštvo da odmah počne krivično gonjenje po službenoj dužnosti Srđana Noga zbog pretnji smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

"Monstruozni pozivi na ubistva neće se zaustaviti imajući u vidu da deo opozicionih stranaka nema politiku, već javno delovanje zasniva na mržnji i nasilju. Jedini način da se nasilje i druga krivična dela poput ovog poziva na ubistvo iskorene jeste brza, efikasna i stroga primena zakona", naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

On je ukazao da ako to izostane u slučaju predsednika i njegove porodice, šta da očekuju obični građani, i postavio pitanje da li državni organi time šalju poruku da nisu sposobni da primenjuju zakon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.