Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 09:34

Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, ormice i silovanje.

Lalić je u odgovarajući na pitanja Belivuka rekao da pripadnici grupe možda jesu pravili ćevape od samlevenih tela suparnika, ali da on nema saznanja o tome.

Okrivljeni-saradnik je pojasnio da je grupi bilo predstavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je motiv ubistva Mirka Kojića pretnja klanu, ali da je sam zaključio da je motiv ipak finanasnijska korist.

Odgovarajući na Belivukovo pitanje da li mu je vraćen dug od 7000 evra sa kamatom, Lalić je rekao da nije, pa je Belivuk ponovio pitanje i dobio isti odgovor.

Lalić je rekao i da je kupio nekoliko stotina grama kokaina od Belivuka i Marka, a da je prodavao Borisu Vojinoviću.

Belivuk je Lalića ispitivao o njegovom stanu u Lisičjem potoku, lokale na Dedinju, vilu u Perastu i stanu koji se vodi na majku.

Lalić pojasnio da je Belivuku jednom prilikom rekao da nema ništa od priče Radoja Zvicera u vezi s tovarom droge, dok mu Belivuk, kako kaže, nije verovao.

Belivuk tvrdi da se Lalić precizno seća samo datuma sa optužnice, dok na pitanja o nekim drugim situacijama ne može da se seti datuma.

Pričajući o ubistvima igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Belivuk je pitao kako je baš on slučajno u milonskom gradu naleteo uveče na njih dvojicu, na šta je Lalić rekao da je Belivuk sad rekao i vreme kad je naleteo, a što on nije znao.

Lalić je u dva navrata rekao da je greška u transkriptima kada mu je Belivuk predočio njegov raniji iskaz, a sudija je rekla da će to proveriti.

Okrivljeni-saradnik je rekao i da je grupa nakon ubijanja Gorana Veličkovića slike njegovog raskomadanog tela poslala Filipu Koraću, Isakoviću i Milošu Radosavljeviću zvanom Kimi.

Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića.

Draganić nastavio da ispituje okrivljenog-saradnik Lalića

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Miljković se prvo obratio sudiji i rekao da su optuženi u razgovoru sa advokatima zaključili da bi možda trebalo da traže izuzeće sudije, ali da to neće uraditi kako ne bi odugovlačili postupak.

Miljković je naveo da se Lalićeva izjava iz tužilaštva, u kojoj priča da je Miljković ubio dva vlasnika "Pink taksija" i Mirka Kojića, pojavila u novinama dan posle te izjave, a Miljković će taj isečak da preda sudiji na pauzi.

On je od sudije tražio da istraži odakle medijima Lalićeva pisana izjava, samo dan nakon davanja te izjave u tužilaštvu.

Optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su pripadnici ovog klana ubijali i mučili svoje suparnike, nastavio je danas da ispituje Lalića.

Odgovarajući na Draganićeva pitanja, Lalić je precizirao da je u ubistvu Lazara Vukićevića, imao zadatak da u slučaju da Vukićević "potegne" pištolj, on upotrebi pištolj sa prigušivačem.

Lalić je naveo da je Draganić učestvovao i u otmici i ubistvu Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, kao i da je nakon Ljepojinog ubistva dobio njegov sat.

Prema Lalićevim tvrdnjama, Draganić je od klana dobio stan na Zvezdari u zamenu za korišćenje kuće u Ritopeku, dodajući da je jednom dobio i 50 grama kokaina da proda.

Optuženi Nemanja Đurić je sledeći počeo da postavlja pitanja Laliću.

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potvrđenom optužnicom terete se za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) "ŠTO SE LJUTIŠ, SUNCE MOJE?!" Napeto na suđenju ozloglašenom klanu, Velja Nevolja ispituje i preti svedoku- okrivljenom: "Ne mogu sa tobom da se složim, ni zemlja da se OKRENE"

Izvor: Blic, 02.Feb.2023

Pred Specijalnim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na kojem je Srđan Lalić, poznatiji kao Nasmejani koljač, nastavio da odgovara na pitanja nekadašnjih saradnika. On se danas prvi put od hapšenja susreo oči u oči sa nekadašnjim...

Nastavak na Blic...

DAN KOJI SE DUGO ČEKAO! Krenuo NEMILOSRDNO! Velja Nevolja ispituje nasmejanog koljača - ovo je PRVO pitanje koje mu je postavio

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, optuženoj za sedam ubistava, otmice, silovanje i druga teška krivična dela...Pripadnici kriminalne grupe nastaviti da postavljaju pitanja okrivljenom saradniku Srđanu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.