Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 16:45

Oštra polemika Belivuka i Lalića

U Specijalnom sudu u Beogradu je za danas završeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, ormice i silovanje.
Na današnjem suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miletića ispitivan je okrivljeni-saradnik Stefan Lalić.

Prvobitno se Marko Miljković obratio sudiji i rekao da su optuženi u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa advokatima zaključili da bi možda trebalo da traže izuzeće sudije, ali da to neće uraditi kako ne bi odugovlačili postupak.
Miljković je naveo da se Lalićeva izjava iz tužilaštva, u kojoj priča da je Miljković ubio dva vlasnika "Pink taksija" i Mirka Kojića, pojavila u novinama dan posle te izjave, a Miljković će, kaže, taj isečak da preda sudiji na pauzi.
Od sudije je tražio da istraži odakle medijima Lalićeva pisana izjava, samo dan nakon davanja te izjave u tužilaštvu.
Optuženi V. D., vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su pripadnici ovog klana ubijali i mučili svoje suparnike, nastavio je danas da ispituje Lalića.
Odgovarajući na njegova pitanja, Lalić je precizirao da je u ubistvu Lazara Vukićevića, imao zadatak da u slučaju da Vukićević "potegne" pištolj, on upotrebi pištolj sa prigušivačem.
Lalić je naveo da je V. D. učestvovao i u otmici i ubistvu Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, kao i da je nakon Ljepojinog ubistva dobio njegov sat.
Prema Lalićevim tvrdnjama, V. D. je od klana dobio stan na Zvezdari u zamenu za korišćenje kuće u Ritopeku, dodajući da je jednom dobio i 50 grama kokaina da proda.
Optuženi N. Đ. je sledeći počeo da postavlja pitanja Laliću.
Verbalni sukob tokom ispitivanja Lalića je danas ispitivao i optuženi vođa klana Veljko Belivuk. Odgovarajući na njegova pitanja, Lalić je ponovio da je Miljkovićevo mišljenje bilo bitnije u grupi od Belivukovog, što se, kako tvrdi Lalić, nastavlja i na suđenju, gde Miljković vodi odbranu umesto advokata.
Upitan šta je razlog za potpisivanje sporazuma sa tužilaštvom o svedočenju protiv optuženih, Lalić je naveo da "kavački klan" mesecima nije uplaćivao kantinu dok su u pritvoru, što, kako je kazao, pokazuje kako ta kriminalna grupa na taj način brine o svojim pripadnicima.
Belivuk je u jednom trenutku rekao "Laliću zašto uporno pokušavaš da nas napraviš zlikovcima i zlotvorima".
Više puta tokom kratkog ispitivanja Lalić i Belivuk su se verbalno sukobili.
Belivuk je tokom ispitivanja Lalića o blindiranim vratima i ostalim preprekama u prostoriji na stadionu FK Partizan, rekao: "Mene niko ne može da ubije Laliću".
U nastavku ispitivanja, Belivuk je pitao Lalića da li ima saznanja da su pripadnici grupe pravili ćevape od tela svojih žrtava, na šta je Lalić rekao da on nema saznanja o tome.
Okrivljeni-saradnik je pojasnio da je grupi bilo predstavljeno da je motiv ubistva Mirka Kojića pretnja klanu, ali da je sam zaključio da je motiv ipak finanasnijska korist.
Odgovarajući na Belivukovo pitanje da li mu je vraćen dug od 7.000 evra sa kamatom, Lalić je rekao da nije, pa je Belivuk ponovio pitanje i dobio isti odgovor.
Lalić je rekao i da je kupio nekoliko stotina grama kokaina od Belivuka i Marka, a da je prodavao B. V.
Belivuk je Lalića ispitivao o njegovom stanu u Lisičjem potoku, lokale na Dedinju, vilu u Perastu i stanu koji se vodi na majku.
Lalić pojasnio da je Belivuku jednom prilikom rekao da nema ništa od priče Radoja Zvicera u vezi s tovarom droge, dok mu Belivuk, kako kaže, nije verovao.
Belivuk tvrdi da se Lalić precizno seća samo datuma sa optužnice, dok na pitanja o nekim drugim situacijama ne može da se seti datuma.
Pričajući o ubistvima igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Belivuk je pitao kako je baš on slučajno u milionskom gradu naleteo uveče na njih dvojicu, na šta je Lalić rekao da je Belivuk sad rekao i vreme kad je naleteo, a što on nije znao.
Lalić je u dva navrata rekao da je greška u transkriptima kada mu je Belivuk predočio njegov raniji iskaz, a sudija je rekla da će to proveriti.
Okrivljeni-saradnik je rekao i da je grupa nakon ubijanja Gorana Veličkovića slike njegovog raskomadanog tela poslala Filipu Koraću, Isakoviću i Milošu Radosavljeviću zvanom Kimi.
Tokom ispitivanja Belivuk je Lalića pitao zašto je, ako su M. K. zvali "svinja" a Belivuka "debeli", rekao da je "debeli učestvovao sa Miljkovićem u ubistvu jednog od vlasnika "Pink taksija", nakon čega je rekao da je to bio M. K., a Lalić je na to rekao da se Miljković i Belivuk tada nisu intenzivno družili i da po tome zna. 
Belivuk sutra nastavlja da ispituje Lalića.
Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potvrđenom optužnicom terete se za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.
Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima pripadnika ove grupe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.