Veliko interesovanje za vakcinaciju u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 14:04

Veliko interesovanje za vakcinaciju u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 protekle nedelje prijavljeno je blizu 1.700 građana, što je skoro tri puta više nego nedelju dana ranije, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je za prijavljene vakcinacija organizovana u utorak i sredu na tri izdvojena punkta - u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, dok će 1.400 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana u sredu i četvrtak primiti drugu dozu vakcine.

Dodaje se da Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan prevoz za građane s teritorije Kosova i Metohije koji su zainteresovani i koji su se prijavili da prime vakcinu.

U saopštenju se podseća da su prethodne nedelje u domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama na KiM primane prijave za vakcinaciju, a da je Vlada Srbije obezbedila je dovoljnu količinu cepiva za sve građane.

Ističe se da, s obzirom na to da se epidemiološka situacija komplikuje i u srpskim sredinama u pokrajini, posebno ohrabruje činjenica da se protekle nedelje veliki broj građana prijavio za imunizaciju.

"Vakcinacijom pokazujemo odgovornost kako za sebe i svoju porodicu, tako i za našu zajednicu u celini", ukazuje Kancelarija za KiM.

U saopštenju se kaže da je do sada vakcinisano više od 10.500 građana iz srpskih sredina na KiM, a revakcinisano oko 8.000.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 18 novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, od poslednjeg preseka registrovano je 18 novozaraženih korona virusom, saopšteno je iz Kriznog štaba Opštine Kosovska Mitrovica.

U subotu je stiglo 60 rezultata testiranih, a trenutno su u Severnoj Mitrovici registrovana 683 aktivna slučaja korona virusa, prenosi Kosovo Onlajn.

U poslednja 24 sata nije bilo preminulih.

Od početka epidemije do danas na području severnog KiM testirane su 15. 784 osobe, od kojih je 4.706 obolelo.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.