Ulični performans Pentesileja večeras u na Keju žrtva racije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2016, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični performans "Pentesileja" večeras u na Keju žrtva racije

Studentski kulturni centar Novi Sad večeras u 19.30 časova, na Keju žrtva racije u Novom Sadu, organizuje izvođenje uličnog performansa "Pentesileja" trupe Teatro dei Venti iz Modene, Italija. Ulaz je besplatan.

"Pentesileja" je priča iz Trojanskog rata, gde se dve figure, žena i muškarac, bore na suprotnim stranama nakon čega se zaljubljuju. Reč je o jednočinki u kojoj glume dvoje glumaca na štulama, dve kreature između ljudskog i zverskog, navodi se u pozivu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Komad je režirao Stefano Te, a kao izvođači nastupiće Antonio Santangelo i Franceska Figini. Performans traje 45 minuta.

Teatro dei Venti je trupa osnovana 2005. godine koja kreira i izvodi predstave za pozorišta i ulične performanse uglavnom namenjene dečijem uzrastu. Od svog osnivanja trupa radi unutar Italije ali i gostuje širom Evrope. Svoje predstave izvode i prave u školama, staračkim domovima, socijalnim ustanova i zatvorima. Najviše istražuju ritam i fizički teatar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.