Udruženje iz Berana stihovima daruje decu Dečjeg sela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje iz Berana stihovima daruje decu Dečjeg sela

Članovi Udruženja građana "Beranda" iz Berana već pet godina posećuju Dečje selo u Sremskoj Kamenici i organizuju kulturno-umetničku manifestaciju "Limovanje".

Ovogodišnje „Limovanje – Žubor tišine" namenjeno je prvenstveno osobama oštećenog sluha i govora. Kako bi se i njima prenela poezija, pesnici Srbije i Crne Gore uz pomoć nastavnika znakovnog jezika govorili su svoje stihove deci iz Kotora i iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

"To je inače i bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ideja da poeziju deci, koja mogu da je pročitaju, jer oni nemaju oštećen vid, ali deca oštećenog sluha i govora ne mogu da osete doživljaj lepote žive pesničke reči i da prisustvuju takvoj vrsti manifestacije", kaže Adem Ado Softić, predsednik Udruženja građana "Beranda".

Ta manifestacija omogućila je druženje dece, razmenu iskustava, uživanje u kulturno-zabavnom programu... Ipak, njen najveći značaj ogleda se u upoznavanju različitosti.

"Svi mi obično nemamo sve. Nekima je uzeto ponešto, nekima nešto više, pa kada pogledamo da je nekima uzeto mnogo više nego nama, onda smo ponekad i sa onim oduzetim srećni", kaže Dana Radulović, sekretarka u Dečijem selu.

U bogatom programu, pored kotorskog hora na znakovnom jeziku, učestvovao je i novosadski muzičar Miša Blizanac sa svojim inkluzivnim horom "Ison".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.