U ulazu zgrade u Kosovskoj Mitrovici natpis UČK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 11:47

U ulazu zgrade u Kosovskoj Mitrovici natpis "UČK"

U multietničkom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, jutros je osvanuo još jedan grafit UČK, ispisan u hodniku zgrade u kojoj žive isključivo Srbi.

Kako prenosi Kosovo onlajn, stanari su grafit primetili jutros kad su krenuli na posao. Portal navodi da zbog straha za svoju bezbednost stanari nisu hteli pred kamere, ali da je, prema njihovim rečima, grafit ispisan tokom noći, jer ga juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije bilo.

"Jutros kada sam krenula po hleb videla sam ovaj natpis i mogu vam reći da me je uznemirio. Kome ovo treba? Živimo ovde i nikada nikakvu provokaciju nismo pokazali, a ovo nam je otvorena pretnja", rekla je jedna od stanarki.

Druga stanarka je navela da, iako žive na 50 metara od gradskog šetališta, sa prvim mrakom ne izlaze iz svojih stanova.

"Kada deca hoće da izađu u grad mi zovemo da taksi dođe po njih i da ih vrati kući kada se izlazak završi. Eto kako živimo i koliko se osećamo sigurni", dodala je ona.

U poslednje vreme sve češće se u Bošnjačkoj mahali mogu videti ovakvi natpisi, a posebno dolaze do izražaja nakon što su Srbi početkom novembra napustili privremene prištinske institucije, navodi Kosovo onlajn.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosovska Mitrovica, u ulazu zgrade u Bošnjačkoj mahali natpis "UČK"

Izvor: RTS, 02.Dec.2022

U multietničkom naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici osvanuo je još jedan grafit "UČK", ispisan u hodniku zgrade u kojoj žive isključivo Srbi. . Stanari su grafit primetili jutros..."Jutros kada sam krenula po hleb videla sam ovaj natpis i mogu vam reći da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.