U sudaru kod Kruševca poginuo muškarac, lekari se bore za život trudnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru kod Kruševca poginuo muškarac, lekari se bore za život trudnice

Jedna osoba je poginula, a tri su zadobile povrede u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6.45 časova dogodila na državnom putu Kruševac-Kaonik, kod mesta Čokotino Brdo, saopštio je MUP.

U direktnom sudaru autobusa kruševačkog "Jugoprevoza" i vozila "fiat punto", smrtno je stradao 26-godišnji vozač, dok su putnici u vozilu zadobili povrede.

Povređeni su zbrinuti u kruševačkom Urgentnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centru.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

Mediji su preneli da je među povređenima i žena u poodmakloj trudnoći.

Do sudara je, kako su naveli, došlo kada je autobus proklizao na putu zbog snega, prešao u suprotnu kolovoznu traku gde se sudario sa putničkim vozilom i nastavio dalje na ledinu kraj puta.

Lekari se i dalje bore za život majke, beba u Kragujevcu

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik, a u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema rečima dr Savka Markovića načelnika Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, žena je primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

"Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta", rekao je dr Marković za Tanjug.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspostavljeni zadovoljavajući vitalni parametri.

Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

"Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni parametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku", rekao je Marković.

Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna ženska osoba u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa.

Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

Mediji prenose da je stradali muškarac (26) bio suprug trudnice (25).
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Muškarac poginuo, trudnica teško povređena u sudaru na putu Kruševac-Prokuplje

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2019

Muškarac je poginuo, a žena u poodmakloj trudnoći je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Kruševac - Prokuplje...U nesreći koja se dogodila oko 7 časova, kada su se sudarili autobus i automobil, vozač automobila poginuo je na licu mesta, a trudnica u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.