U Vojvodini može da se zaposli još 1.400 osoba sa invaliditetom

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini može da se zaposli još 1.400 osoba sa invaliditetom

U Vojvodini je kod poslodavaca prijavljeno ukupno 4.220 osoba sa invaliditetom, a punom primenom zakona moglo bi se zaposliti još 1.400 osoba sa nekom vrstom invaliditeta, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu i zapošljavanje.

Povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, saopšteno je da se na teritoriji Vojvodine nalazi i 14 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, od čega je 12 u privatnom vlasništvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a čak pet je osnovano u poslednje dve godine.

Zaključno sa novembrom 2015. godine, u Vojvodini je registrovano 7.278 nezaposlenih osoba sa invaliditetom, od kojih je 2.279 žena, dok je struktura nezaposlenosti bez značajnijih promena pa su najmasovniji oni starosne dobi preko 40 godina, njih 70 odsto.

Pokrajinski sekretarijat je pozvao sve poslodavce na društveno odgovorno poslovanje i veće zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom nalaže da su svi poslodavci u javnom i privatnom sektoru, sa više od 20 zaposlenih, obveznici zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radoman: Vojvodini dva, umesto sedam odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2015

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je večeras da je proces donošenja budžeta Republike Srbije nedovoljno transparentan i da, kada se priča o javnim finansijama Srbije, zapravo se govori o tajnim javnim finansijama..."Fiskalna strategija nimalo ne ohrabruje. U joj i dalje padaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.