U Srbiji 10 toplana prelazi na biomasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 10 toplana prelazi na biomasu

U nastavku projekta "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji", u toku ove godine prvih 10 toplana u Srbiji počeće sa realizacijom planova prelaska sa fosilnih goriva na korišćenje biomase.

Ceo poduhvat vredan je 27 milona evra, a projekat u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje podržava Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, navodi se u njihovom saopštenju.

Kako se ističe, prelazak toplana na biomasu ima višestruke benefite za održivi razvoj lokalnih zajednica. Kupovinom lokalnog energenta novac ostaje na lokalu, stvaraju se mogućnosti za nova radna mesta i smanjuje zagađenje životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji će 10 toplana početi da koristi biomasu umesto fosilnih goriva

Izvor: Beta, 26.Mar.2018

U Srbiji će 10 toplana početi da koristi biomasu umesto fosilnih goriva zahvaljući pomoći Nemačke i Švajcarske, najavila je danas Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju (GIZ).To je deo projekta "Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji" u vrednosti 27 miliona evra, od čega je 20...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.