Tender za drugu fazu izgradnje podvožnjaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za drugu fazu izgradnje podvožnjaka

Završava se prva faza izgradnje podvožnjaka u Sremskoj Mitrovici, koji se očekuje da će biti pušten u funkciju u novembru. Raspisan je tender za drugu fazu, prema rečima gradonačelnika Vladimira Sanader.

U prvoj fazi urađen je opsežan posao, koji je podrazumevao i probijanje samog tunela. Jedan od testova izdržljivosti podvožnjak je prošao, kažu nadležni, prethodnih dana kada je pala velika količina kiše koja nije poremetila dinamiku posla.

Na samom završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prve faze izgradnje podvožnjaka kod nekadašnje Mitrovačke fabrike Diana gradilište je prošlo jedan od testova izdržljivosti, prema rečima izvođača i nadležnih u Sremskoj Mitrovici.

Pala je velika količina kiše, koja nije usporila radove, s obzirom da se sistem odvođena vode pokazao kao delotvora. Tako se površinska voda nije zadržala na terenu zahvaljujući osam bunara sa osam pumpi i još dve dodatne. Mitrovčani prate situaciju na tom mestu svakog dana.

Tender je raspisan za drugu fazu, a otvaranje je planirano 19. juna. Do sada su izmeštene instalacije, izrađene dijafragme, utisnute čelične cevi, usledio je iskop i prokop tunela.

U nastavku gradnje biće završene saobraćajnice, izrađene komplet pešačke staze, a zatim će se postavljati javna rasveta i urediti zelene površine. Otvaranje podvožnjaka najavljuje se za novembar ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.