25. maj  2017. 13.32  | Izvor: RTV

Tender za drugu fazu izgradnje podvožnjaka

SREMSKA MITROVICA -

Završava se prva faza izgradnje podvožnjaka u Sremskoj Mitrovici, koji se očekuje da će biti pušten u funkciju u novembru. Raspisan je tender za drugu fazu, prema rečima gradonačelnika Vladimira Sanader.

U prvoj fazi urađen je opsežan posao, koji je podrazumevao i probijanje samog tunela. Jedan od testova izdržljivosti podvožnjak je prošao, kažu nadležni, prethodnih dana kada je pala velika količina kiše koja nije poremetila dinamiku posla.

podvoznjak sremska mitrovica

 

Na samom završetku prve faze izgradnje podvožnjaka kod nekadašnje Mitrovačke fabrike Diana gradilište je prošlo jedan od testova izdržljivosti, prema rečima izvođača i nadležnih u Sremskoj Mitrovici.

Pala je velika količina kiše, koja nije usporila radove, s obzirom da se sistem odvođena vode pokazao kao delotvora. Tako se površinska voda nije zadržala na terenu zahvaljujući osam bunara sa osam pumpi i još dve dodatne. Mitrovčani prate situaciju na tom mestu svakog dana.

Tender je raspisan za drugu fazu, a otvaranje je planirano 19. juna. Do sada su izmeštene instalacije, izrađene dijafragme, utisnute čelične cevi, usledio je iskop i prokop tunela.

U nastavku gradnje biće završene saobraćajnice, izrađene komplet pešačke staze, a zatim će se postavljati javna rasveta i urediti zelene površine. Otvaranje podvožnjaka najavljuje se za novembar ove godine.