Tanurdžić: Ne dam Putnik“

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanurdžić: Ne dam "Putnik“

Hotel „Putnik" će nakon dva propala pokušaja ponovo biti ponuđen na prodaju 24. oktobra na aukciji u Beogradu, najavljeno je iz Agencije za privatizaciju. Početna cena hotela, izgorelog pre pola godine u podmetnutom požaru, povećana je za 10 miliona dinara, na nešto više od 203 miliona, dok su obavezne investicije veće 17 puta, 80 miliona dinara. Nikola Tanurdžić, naslednik palate gde je hotel smešten, najavio je da ni ovog puta neće odustati od namere da spreči prodaju dedovine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />


- Biće gužve oko hotela „Putnik" to je sigurno, jer ću podići celu Srbiju na noge. Aukciju su prebacili u Beograd, jer znaju da je u Novom Sadu vruće, ali je u Beogradu još toplije. Imamo mi i tamo prijatelja, a obavestićemo i sve međunarodne institucije. Biće upoznate sa neradom naše države po pitanju vraćanja imovine i, posebno, hotela „Putnik" - kategoričan je Tanurdžić.

Naslednik Tanurdžićeve palate uveren je da će i ova aukcija biti otkazana.

- Prodaje neće biti, jer to porodica Tanurdžić neće dozvoliti. Umesto da se bave donošenjem zakona o restituciji, oni hoće sve da rasprodaju i tako sakriju svoj nerad. Nova vlada mora da shvati da je vraćanje imovine neminovnost - ističe Tanurdžić i dodaje da je povećanje cena hotela, kao i obaveznih investicija, „još jedno muljanje Agencije za privatizaciju".

Ugostiteljsko preduzeće „Putnik", u koje se pored hotela ubrajaju i restorani „Sečuan" i „Dunavska oaza" u Dunavskoj ulici, te bife „Venac" u Ulici vojvode Bojovića, koristi ukupno 6.411 kvadrata u strogom centru. Hotel „Putnik" prostire se na čak 5.670 kvadrata ekskluzivnog hotelskog prostora. Preduzeće je do sada nuđeno dva puta na aukcijama, ali su one otkazivane pred prodaju bez dodatnog objašnjenja iz Agencije.

- Svim zainteresovanima poručujem da se ne igraju sa kupovinom hotela, jer to je imovina ukradena od porodice koja je pošteno stekla, a sad se krade i od njenih naslednika - tvrdi Tanurdžić.

Za razliku od naslednika, zaposleni jedva čekaju da se hotel proda. Oni smatraju da će prodaja omogućiti da hotel ponovo počne da radi, a oni ponovo da primaju plate.

Tužba u Strazburu

Da bi sprečili prodaju hotela „Putnik", naslednici su se obratili za pomoć Međunarodnom sudu pravde u Strazburu.

- Podneli smo zahtev za donošenje privremene mere zabrane otuđenja imovine. Pošto u našem pravosudnom sistemu privremena mera ne može tražiti bez prethodne tužbe, obratili smo se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu - rekao je u ranijoj izjavi za „Blic" advokat Srđan Dobrosavljev, pravni zastupnik naslednika.

On je tada najavio i da će ukoliko se „Putnik" proda na aukciji biti podnete krivične prijave protiv Agencije za privatizaciju, kao i protiv budućeg vlasnika koji bi učestvovao u ovoj „nelegalnoj kupovini".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Paket akcija SPIV 24.09. na berzi

Izvor: B92, 22.Sep.2008

Beograd -- Paket od 70 odsto akcija preduzeća za proizvodnju montažnih objekata Špik-Sloga iz Ivanjice (SPIV) biće na berzi 24. septembra...Početna cena biće oko devet miliona dinara, najavio je Akcijski fond Srbije i naveo na svom sajtu da će se na Beogradskoj berzi na aukciji po metodu minimalne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.