Svet: Korona virus pobedilo više od 28 miliona ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2020, 08:22

Svet: Korona virus pobedilo više od 28 miliona ljudi

Veliki broj zemalja u svetu poslednjih sedmica beleži porast broja obolelih, ali je i sve više onih koji su se izborili sa korona virusom.

Prema podacima sajta Worldometer, od korona virusa u svetu se oporavilo 28.060.934 osoba.

Ukupno je zaraženo više od 37 miliona, a preminulo je 1.076.727 obolelih.

Najviše zaraženih, preminulih, ali i oporavljenih je u SAD, a slede Indija, Brazil, Rusija...

U Evropi, u kojoj je zaraženo skoro šest miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi, od kovida-19 oporavilo se više od tri miliona.

U Indiji više od 7 miliona potvrđenih slučajeva korone

U Indiji je broj potvrđenih slučajeva COVID-19 danas premašio sedam miliona, iako broj novozaraženih poslednjih nedelja opada.

Indijsko ministarstvo zdravstva saopštilo je da su korona virusom zaražene još 74.383 osobe, prenosi AP. Od korona virusa u poslednja 24 sata umrlo je 918 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 108.334.

Indija je po broju zaraženih korona virusom na drugom mestu u svetu, posle SAD. Očekuje se, međutim, da će Indija u narednim sedmicama nadmašiti SAD po broju potvrđenih slučajeva zaraze. Kada je reč o smrtnim slučajevima od korona virusa, više preminulih od Indije imaju SAD i Brazil.

Brazil: Broj preminulih od Kovida-19 premašio 150.000

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u Brazilu premašio je ukupno 150.000 u subotu, uprkos znacima da pandemija usporava u ovoj najvećoj latinoameričkoj državi.

U poslednja 24 sata registrovano 26.749 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 559, osoba čime se ukupan broj žrtava popeo na 150.198.

Brazil se po broju umrlih u pandemiji nalazi na drugom mestu u svetu posle Sjedinjenih Država, prenosi AP.

Od početka pandemije zaraženo je 5,08 miliona ljudi.

U Kolumbiji ukupno zaraženo više od 900.000 ljudi

U Kolumbiji je ukupno zaraženo više od 900.000 ljudi, a od posledica zaraze korona virusom preminulo je 27.660, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Do sada je ukupno potvrđeno 902.747 slučajeva zaraze, a aktivnih slučajeve je skoro 90.000, prenosi agencija Rojters.

Građani Kolumbije su bili u karantinu više od pet meseci od marta.

Selektivni karantin i blago otpuštanje mera usledilo je tek početkom septembra, kad su otvoreni restorani i dozvoljeni internacionalni letovi avionom.

Koncerti i drugi veliki događaji su zabranjeni, a kopnene i morske granice su i dalje zatvorene.

Očekuje se da će ove mere biti na snazi do kraja oktobra.

U glavnom gradu Bogoti kapaciteti intenzivne nege popunjeni 64 odsto, saopštile su lokalne zdravstvene vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Indiji više od sedam miliona zaraženih korona virusom

Izvor: Danas, 11.Okt.2020

U Indiji je broj zaraženih korona virusom danas premašio sedam miliona iako se poslednjih nedelja smanjuje stepen infekcije na dnevnom nivou.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.