Subotička policija uhapsila deo migranata, a deo smestila u prihvatni centar posle sinoćnjeg sukoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 01:41

Subotička policija uhapsila deo migranata, a deo smestila u prihvatni centar posle sinoćnjeg sukoba

Danas je u Subotici mirna situacija jer je brzom intervencijom policija rešila incident koji se dogodio sinoć oko 19 časova i 30 minuta nedaleko od “Majkinog salaša”, kada su se sukobile dve grupe od oko 20 migranata.

Dve osobe koje su tom prilikom u šumi u Hajdukovu zatečene sa povredama iz vatrenog oružja su zbrinute.

Policija je jedan deo sukobljenih migranata privela, a drugi smestila u Prihvatni centar na periferiji Subotice te je tako situacija brzo stavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod kontrolu.

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, koji je rano jutros otišao za Beograd zbog čega RTV nije uspeo da dobije od njega izjavu ovim povodom, sinoć je za subotički sajt www. subotica. com izjavio da, iako je “situacija sa migrantima neuporedivo povoljnija nego ranije, u šumi u pograničnom pojasu i dalje postoje manje, nekontrolisane grupe migranata koje u toku noći pokušavaju da ilegalno pređu granicu između Srbije i Mađarske”, pri čemu dolazi do ovakvih incidenata.

Šoralov je najavio da će zbog toga “zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području”, pre svega zbog osiguranja bezbednosti građana, ali i očuvanja životne sredine.”

Policija je pokrenula istragu i radi na utvrđivanju svih aktera i okolnosti ovog incidenta, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ranije je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov na Fejsbuku naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, u sukobu učestvovalo oko 20 migranata.

On je rekao da je operativna "Udarna grupa" policije u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u Subotičkoj šumi, taj broj često svodila na nulu, ali da će zbog navedenih razloga zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.

Podsetimo, u januaru je u Somboru došlo do pucnjave između dve grupe migranata, pri čemu su dve osobe povređene.

Prethodno je u julu, na periferiji Subotice, takođe došlo do oružanog obračuna dve grupe migranata u kojem je jedna osoba ubijena, a sedam povređeno, među kojima devojčica. Sukob je nastao između krijumčara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.