Srpska lista: Novo hapšenje - novo zastrašivanje Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Novo hapšenje - novo zastrašivanje Srba

Prebijanje i hapšenje sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Končulj je još jedan pokušaj da se Srbi na Kosovu i Metohiji zastraše, ocenila je danas Srpska lista i pozvala međunarodnu zajednicu da zaustavi "antisrpsku histeriju".

Srpska navodi da je prebijanje i pritvaranje Todorovića uznemirilo Srbe na Kosovu i Metohiji, a posebno u Kosovskom Pomoravlju.

Dodaju da su hapšenje i maltretiranje Todorovićeve supruge dokaz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pojačanog antisrpskog delovanja i histerije među pojedincima unutar kosovskih institucija, koji svojim delovanjem ugrožavaju suživot, mir i poverenje među narodima.

"Postala je sramna matrica po kojoj kosovski policijski organi, prilikom hapšenja Srba sprovode torturu nad njima i njihovim članovima porodica, čime se jasno vidi namera da se Srbi zastraše na Kosovu i Metohiji", navela je Srpska lista.

Oni upozoravaju međunarodnu zajednicu da najhitnije zaustavi "antisrpsku histeriju" u kosovskim institucijama.

Dodaju i da ne čudi odbojnost srpskog naroda i nepoverenje prema kosovskoj policiji koje, kažu, raste iz dana u dan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.