Šest decenija postojanja Tehnološkog fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest decenija postojanja Tehnološkog fakulteta

Svečanom akademijom u Rektoratu novosadskog univerziteta obeleženo je 60 godina postojanja i uspešnog rada Tehnološkog fakulteta. Osim isticanja postignutih rezultata, najavljeni su i planovi u cilju proširivanja mogućnosti zaposlenja studenata.

Pratiti tokove u nauci, razmišljati i delovati unapred, biti otvoren za inovacije. To su izazovi koje Tehnološki fakultet uspešno prevazilazi poslednjih 60 godina, a za mnoge studente je to motiv zbog kog se opredeljuju za upis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako osnovnih studija, tako i studija drugog i trećeg stepena.

Posvećenost je zajednički motiv kako za studente tako i za nastavni kadar fakulteta koji je posebno ponosan što se njihovi studenti danas bave važnim pitanjima svoje struke u Srbiji i regionu.

"Tehnološki fakultet može sa ponosom da kaže da je u nauci jedan od najboljih na UNS, u Srbiji i u čitavom regionu. Mislim da bez nauke, prenošenja ove vrste znanja i tog kvaliteta ne bi bilo", ističe Biljana Pajin, dekanica Tehnološkog fakulteta.

"Jedna prepoznatljivost i na nacionalnom nivou i na međunarodnom nivou. Sa treće strane i saradnja sa privredom, izuzetno važna za fakultete ovog tipa koji se delom bave osnovnim istraživanjima, a većim delom primenjenim istraživanjima i to je ono što nam je potrebno i na čemu država radi u poslednje vreme", kaže Viktor Nedović ispred ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Saradnja fakulteta sa privredom biće primarna stavka i u narednom periodu.

"Mi kao grad imamo odličnu saradnju sa tehnološkim fakultetom i u prethodnom periodu smo od njih imali veliku podršku kada smo vodili pregovore sa uglednom švajcarskom firmom Beri Kalebo, fabrikom čokolade koja je već u našem gradu, a planira da u novembru naredne godine krene sa proizvodnjom čokolada", kaže Marijana Dukić Mijatović, savetnica gradonačelnika Novog Sada za primenu strateških projekata.

Otvaranje švajcarske fabrike u Novom Sadu za diplomce Tehnološkog fakulteta značiće i mogućnost rada uz primenu inovativnih rešenja i receptura, slične saradnje se planiraju i u budućnosti kako bi studenti imali mogućnost da nakon diplomiranja znanje primene unutar svoje zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.