Saradnja Pokrajinske vlade i Ministarstva spoljnih poslova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Pokrajinske vlade i Ministarstva spoljnih poslova

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, i razgovarao o ulozi diplomatsko-konzularnih predstavnika Srbije na planu unapređivanja ekonomske saradnje APV sa drugim državama i regionima u svetu.

Milićević je konstatovao da dobra saradnja pokrajinskih institucija sa Ministarstvom spoljnih poslova treba da se podigne na viši nivo i da je aktivna komunikacija važna zbog privlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investicija kao i zbog promocije svih raspoloživih potencijala Vojvodine i Srbije za dalji ekonomski razvoj.

On je naglasio da je za prethodnih osam meseci od kada je konstituisana nova Pokrajinska vlada, prvi na listi prioriteta brži ekonomski razvoj Pokrajine u okviru ekonomskog razvoja Srbije.

"Pokrajinska vlada je svoja opredeljenja predstavila kroz to što je planirani budžet usmerila razvoju privrede, dok su restruktuiranjem i refinasiranjem javnog duga ostvarene značajne uštede u budžetu i upućena jasna poruka o tome na koji se način raspolaže javnim sredstvima", rekao je Milićević.

On kaže da je Pokrajinska vlada pokrenula niz podsticajnih mera za razvoj privrede i poljoprivrede, kao i realizaciju plana da svaka opština i grad u Pokrajini imaju potpuno infrastukturno opremljenu barem po jednu industrijsku ili radnu zonu, u cilju animiranja što većeg broja investitora.

"Pokrajinski sekretarijati dobili su u 2017. godini nominalno veći budžet, a osnovana je Razvojna agencija Vojvodine kao nova poluga u podsticanju razvoja. Posebno je značajan i energičan nastup i predstavljanje velikih turističkih potencijala, kao i evidentan rast IT sektora koji otvara brojne nove mogućnosti", rekao je Milićević.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović naglasio je značaj ekonomske diplomatije i operativnih timova koji bi trebalo da identifikuju projekte i adekvatne zemlje partnere, sa kojima bi se dalje odvijala strateška i ciljana komunikacija koja bi zatim rezultirala konkretnim projektima i jačanjem ekonomskih veza.

Kako bi se pristupilo realizaciji ovog plana, Pokrajinska vlada i Ministarstvo spoljnih poslova odrediće po dve osobe koje će komunicirati na dnevnom nivou, pratiti i pripremu projekata i njihovu realizaciju.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić podsetio je da AP Vojvodina ima potpisanih 37 sporazuma o saradnji sa regijama iz 17 zemalja, kao i da je Vojvodini upravo odobreno pet IPA projekata prekogranične saradnje, čija je vrednost 28 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.